Top 10 vastgoedtips voor investeren in vastgoed in Engeland (de UK)

door | okt 31, 2023

Home » Vastgoed Tips » Top 10 vastgoedtips voor investeren in vastgoed in Engeland (de UK)

De Top 10 Vastgoedtips van Securin

Overweeg je om te investeren in Engels vastgoed en wil je rendement maken op je investering? Je bent niet de enige! De vastgoedmarkt in het Verenigd Koninkrijk blijft bloeien, en met de juiste kennis kun je hiervan profiteren (zie ook deze blog). In deze blog delen we exclusieve vastgoedtips die je helpen om je geld slim, verstandig en succesvol te investeren in Brits vastgoed.

 

Tip 1: Bouw een Deskundig Team

Achter elke succesvolle investeerder staat een team van experts. Vind betrouwbare lokale makelaars, een notaris, een hypotheekadviseur en een sourcing partner. Luister naar de ervaringen van anderen en kies partners die bekend staan om hun expertise en integriteit. Het beleggen op afstand kan alleen met een deskundig team dat ter plekke jouw belangen behartigt en zorgt dat je investeringen optimaal beheerd worden met minimaal risico. Kijk dan ook niet alleen naar wat een expert kost, maar zie vooral de waarde. Op deze manier kan jij als buitenlandse investeerder een huis kopen als belegging, zonder fysiek aanwezig te zijn.

 

Tip 2: Maak een Reis naar de UK

Investeren in onbekend gebied is spannend. Dat is waarom onze tip is om op pad te gaan. Ga met iemand die al ervaring heeft met Brits vastgoed mee naar de UK (Engeland, Wales). Je bent er zo en je krijgt een veel beter idee van de markt en de mogelijkheden rondom investeren in vastgoed daar.

Securin organiseert circa 4x per jaar een property tour voor cliënten en andere geïnteresseerden, zie onze agenda. Tijdens deze twee dagen bieden wij jou de gelegenheid om verschillende vastgoedobjecten te bekijken in Engeland of Wales en vertellen wij jou waarom Brits vastgoed zo interessant is als belegging.

We bezoeken bijvoorbeeld nieuwbouw- en transformatieprojecten, buy-to-lets, HMO’s (House of Multiple Occupation) en nog meer. Ook maak je kennis met onze Britse samenwerkingspartners, zoals de makelaar, de jurist (solicitor), hypotheek adviseur, etc. Zij delen waardevolle informatie en staan klaar om jouw vragen te beantwoorden. Hierdoor krijg je een goed beeld van de kansen op de Britse vastgoedmarkt!

Naast het opdoen van kennis, zijn de property tours ook bij uitstek geschikt voor het uitbreiden van je netwerk. Leer nieuwe mensen kennen en leer van elkaars ervaringen met investeren in vastgoed. De praktijkervaring kan niet op tegen duiken in de literatuur van vastgoed.

Het belangrijkste? Het is heel leuk, inspirerend en gezellig om met gelijkgestemden twee dagen op pad te zijn! Je bouwt hiermee aan je netwerk en raakt geïnspireerd door andersmans plannen en gedachten en krijgt waardevolle tips (zie ook deze blog). Vol inspiratie ga jij na deze 2 dagen weer naar huis.

 

Tip 3: Oprichten van een Limited Company

Voor belastingvoordelen en juridische bescherming is het een slim idee om een Limited Company op te zetten in de UK. Een Limited Company is enigszins vergelijkbaar met een besloten vennootschap. Open ook een rekening bij een flexibele bank zoals Revolut om je financiën gemakkelijk te beheren.

 

Tip 4: Doe je Huiswerk (Due Diligence)

Heb je een potentieel object op het oog? Vergelijk het aanbod dan met andere woningen op Rightmove en Zoopla, de Britse equivalenten van Funda. Dit helpt je om goed geïnformeerd te zijn voor je eventueel overgaat tot het kopen van het huis. Hoe weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor een woning (het huis) of pand? Lees deze blog. Vraag experts uit je netwerk om mee te denken over de waarde van het huis.

 

Tip 5: Verdiep je in de Britse Huurmarkt

Bestudeer de lokale huurmarkt om inzicht te krijgen in wat voor soort huis huurders zoeken. Focus op gebieden met hoge vraag om je bezettingsgraad en het rendement van het huis te maximaliseren. Soms kan de gemeente ook een belangrijke rol spelen in het vinden van huurders. Bijvoorbeeld in regio’s waar men woonruimte zoekt voor verpleegkundigen of kwetsbaren in de samenleving. Een samenwerking met de gemeente kan dan zorgen voor heel stabiele huurinkomsten.

 

Tip 6: Wees Realistisch over Kosten

Houd rekening met alle mogelijke kosten, inclusief onderhoud, beheer en mogelijke leegstand. Een gedegen financieel plan is essentieel voor succesvol beleggen. Bedenk ook wat voor soort object je aankoopt voor de verhuur. Een oud pand heeft meer onderhoud nodig dan een nieuw pand. Achterstallig onderhoud kan zorgen voor het verdampen van een groot deel van je huurinkomsten. Dit drukt je rendement enorm. Zet dan ook alle risico’s op een rijtje voor je overgaat tot de aankoop van de woning.

 

Tip 7: Overweeg Verschillende Soorten Vastgoed

Diversifieer je portfolio door te investeren in verschillende soorten vastgoed, zoals residentieel, commercieel, studentenhuisvesting, etcetera. Dit kan je risico spreiden en je rendement verhogen. Elk type vastgoed heeft voor- en nadelen, zie ook deze blog. Welke manier van investeren in vastgoed voor jou het meest interessant is, is natuurlijk onder andere afhankelijk van je beleggingshorizon en de hoeveelheid geld beschikbaar voor aankoop. In het geval dat je budget namelijk groot is, kan je ook overwegen om volledige appartementencomplexen te kopen in plaats van een los huis.

 

Tip 8: Blijf op de Hoogte van de Marktontwikkelingen

De vastgoedmarkt is altijd in beweging. Zorg dat je up-to-date blijft met de laatste trends en ontwikkelingen in de Britse vastgoedmarkt. Volg relevant nieuws, marktrapporten en analyses om geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen. Wil jij je meer verdiepen in de achtergronden en inspiratie opdoen? Lees dan deze boeken over beleggen. Laat het ons weten, welk boek vond jij het best?

 

Tip 9: Ken de Belastingregels

Zorg dat je op de hoogte bent van de Britse belastingregels rondom vastgoedinvesteringen. Een goede belastingadviseur heeft verstand van zaken wat betreft de belastingverdragen tussen Nederland en Engeland. Hij of zij kan je hierbij helpen en ervoor zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan. Zie ook deze blog.

 

Tip 10: Overweeg Securin voor Ontzorging

Als je geen tijd of zin hebt om alles zelf uit te zoeken, laat Securin dan het werk voor je doen. Wij zijn experts in Brits vastgoed en kunnen je helpen om je investeringen te maximaliseren en het werk uit handen te nemen. Wij ontzorgen bij aankoop, beheer en te zijner tijd eventueel verkopen van het vastgoed. Hierdoor kan jij zorgeloos beleggen met minimaal risico.

Deze tips zijn nog maar het begin. Voor meer vastgoedtips en strategieën voor het beleggen in Engels en Brits vastgoed, download ons gratis e-book ‘Succesvol Investeren in Brits Vastgoed’ vandaag nog! Lees waarom wij zij enthousiast zijn over deze investering.

 

Overige veelgestelde vragen en tips:

Wat is een vastgoedfonds?

Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat de inleg van deelnemers aan het fonds belegt in vastgoed. Bijvoorbeeld in huizen, winkels, kantoren. Instappen in een vastgoedfonds kan door het aankopen van één of meerdere participaties of aandelen in een vastgoedfonds. Vervolgens gebruikt het fonds het belegde vermogen voor het aankopen van onroerend goed (huis, winkel, kantoor, etc.) en ontvang jij als deelnemer rendement. Het fonds zorgt ervoor dat je investeringen in verschillende vormen van vastgoed kunt doen, door je geld als het ware beschikbaar te stellen aan professionals die dit voor je kunnen doen. Het grote nadeel is dat je zelf geen eigenaar bent van het vastgoed en daarmee geen invloed hebt op de prestaties van het fonds. Wel kan je via een fonds met een kleiner bedrag in vastgoed investeren. Lees hier meer over Ciconia Group.

Hoe koop je een huis in Engeland?

Een huis kopen in Engeland gaat er totaal anders aan toe dan in Nederland. Waar in Nederland in de agenda staat wanneer het huis op jouw naam zal komen, is dit in de UK volledig anders. Lees ook deze blog.

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Meest recente Blogs

Taxatie van vastgoed in Engeland of de UK bij een hypotheek

"Down valuation" van een vastgoedobject door de taxateur! Een veel voorkomend fenomeen in de UK! Hoe werken taxateurs? Hoewel hun opdracht is om vandaag de waarde van het pand te bepalen, nemen ze natuurlijk ook een element van hun mening over de toekomst op. Als ze...

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

14 en 15 maart was het zover, de property tour naar Wales. De tour beloofde 2 drukke dagen vol interessante en diverse vastgoedobjecten, variërend van nieuwbouwlocaties tot historische transformaties. Deze 2 dagen bestond de planning uit veel in de auto zitten,...

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

Onze kijk op vastgoed is heel simpel: als je horizon maar ver genoeg is kun je nooit verliezen in vastgoed. Prijzen stijgen en dalen – maar zelfs na een daling herstellen ze uiteindelijk altijd zolang je investeert in een land waar een tekort is aan woningen, de...

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
  • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
  • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
  • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
  • Hoe werkt het aankoopproces?
  • Hoe financier ik Brits vastgoed?
  • Hoe wordt het vastgoed belast?
  • Hoe staat de Britse economie ervoor?
  • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
  • Onze insiders tips!