Wat zijn de leukste en leerzaamste vastgoedboeken?

door | nov 6, 2023

Home » Vastgoed Tips » Wat zijn de leukste en leerzaamste vastgoedboeken?

Starten met investeren in vastgoed vereist kennis, middelen en de juiste mindset. De volgende boeken hebben ons aan het begin van onze vastgoedreis geïnspireerd en inspireren ons nog steeds:

“Rich Dad Poor Dad” van Robert T. Kiyosaki

Dit fundamentele boek biedt essentiële inzichten in het ontwikkelen van een mindset gericht op rijkdom, met name door middel van investeringen in vastgoed. Het contrast tussen Kiyosaki’s twee vaderfiguren dient als een krachtige illustratie van verschillende financiële filosofieën. Kiyosaki’s verhaal onthult dat de ware sleutel tot succes niet ligt een hoog maandelijks salaris, maar in het vinden van slimme manieren om je geld voor jou te laten werken—een principe dat bij uitstek toepasbaar is op onroerend goed.

“Think and Grow Rich” van Napoleon Hill

Een beetje droge en ook tijdloze klassieker die het belang benadrukt van een succesgerichte mindset. Hills principes, gebaseerd op de gewoonten van succesvolle individuen, kunnen worden toegepast op investeren in vastgoed. Dit boek biedt niet alleen verhalen van financieel succes, maar biedt ook filosofische inzichten en actiegerichte stappen die jou kunnen helpen je persoonlijke en professionele dromen te realiseren.

“The 4-Hour Workweek” van Timothy Ferriss

In dit boek vertelt Ferriss over het ontsnappen aan de 9-tot-5 werkdag, lokatie onafhankelijk leven en toetreden tot de ‘nieuwe rijken’. Hij leert hoe je je leven, inclusief je investeringen, kunt outsourcen en automatiseren. Dit is uiterst relevant voor vastgoedinvesteerders die het meeste uit hun tijd en investeringen willen halen. Ferriss moedigt lezers aan om het traditionele werkethos te heroverwegen en toont strategieën om meer te bereiken in minder tijd—een benadering die van onschatbare waarde kan zijn voor vastgoedinvesteerders.

“MONEY Master the Game: 7 Simple Steps to Financial Freedom” van Tony Robbins

Tony Robbins ontrafelt complexe beleggingsconcepten in actiegerichte stappen. Zijn interviews met financiële giganten bieden inzichten die de strategie van een vastgoedinvesteerder kunnen vormgeven. Robbins helpt je de stappen te begrijpen en uit te voeren die nodig zijn om financiële onafhankelijkheid te bereiken.

“Property Magic: How to Buy Property Using Other People’s Time, Money and Experience” van Simon Zutshi

Zutshi biedt praktisch advies over creatief investeren in vastgoed. Zijn benadering stelt investeerders in staat om ‘outside the box’ te denken, door gebruik te maken van hefboomwerking om potentiële rendementen in onroerend goed te maximaliseren. Het boek is een handleiding voor degenen die de kunst van het slim investeren in onroerend goed willen leren en gebruiken, met minimale persoonlijke investering en maximaal rendement. Lees in deze blog meer. 

Deze collectie boeken biedt een breed spectrum aan advies en inspirerende inhoud, van mindset tot praktische strategieën, inclusief specifieke technieken voor investeringen in vastgoed. Of je nu een beginnende of ervaren investeerder bent, deze boeken kunnen dienen als een waardevolle bron op je reis naar financiële vrijheid door middel van vastgoed.

Mis jij belangrijke boeken die jou geïnspireerd hebben? We horen het graag!

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Meest recente Blogs

Taxatie van vastgoed in Engeland of de UK bij een hypotheek

"Down valuation" van een vastgoedobject door de taxateur! Een veel voorkomend fenomeen in de UK! Hoe werken taxateurs? Hoewel hun opdracht is om vandaag de waarde van het pand te bepalen, nemen ze natuurlijk ook een element van hun mening over de toekomst op. Als ze...

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

14 en 15 maart was het zover, de property tour naar Wales. De tour beloofde 2 drukke dagen vol interessante en diverse vastgoedobjecten, variërend van nieuwbouwlocaties tot historische transformaties. Deze 2 dagen bestond de planning uit veel in de auto zitten,...

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
  • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
  • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
  • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
  • Hoe werkt het aankoopproces?
  • Hoe financier ik Brits vastgoed?
  • Hoe wordt het vastgoed belast?
  • Hoe staat de Britse economie ervoor?
  • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
  • Onze insiders tips!