Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten bij het investeren in vastgoed in Engeland (de UK)?

door | nov 6, 2023

Home » Vastgoed Tips » Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten bij het investeren in vastgoed in Engeland (de UK)?

Investeren in Brits vastgoed is niet simpel of eenvoudig. Je hebt specifieke kennis en ervaring nodig om het tot een succes te maken. Het is verre van ‘hands-off’ als je het op grotere schaal zelf doet en je loopt groot risico om onderstaande fouten te maken.

1. Onbetrouwbare partners: als je investeert op afstand, en het helemaal zelf doet, is het van essentieel belang dat je ogen en oren hebt in de UK. Dat je partners hebt met hetzelfde doel als jijzelf: een win-win creëren op de lange termijn. Helaas zijn er ook mensen die uit zijn op een quick win. Even veel geld verdienen door jou een oor aan te naaien, zoals duistere partijen die slechte off-market deals aanbieden. Hoe voorkom je dat je in zee gaat met een onbetrouwbare partner? Laat je doorverwijzen naar partners waar anderen goede ervaringen mee hebben, ontmoet deze mensen, vraag referenties en een trackrecord op.

2. Onrealistische tijdsplanning: alles duurt altijd langer dan je verwacht. Een overdracht kan binnen paar dagen geregeld zijn, maar het kan ook weken of maanden duren als er bijvoorbeeld belangrijke stukken ontbreken. Ons langste herfinancieringsproces duurde 1,5 jaar.

3. Stoppen na de eerste tegenslag: in de wereld van vastgoed word je regelmatig geconfronteerd met uitdagingen. Elke uitdaging is weer een leerproces! Als je stopt na de eerste tegenslag leer je niets en zal je niet gaan profiteren van de lange termijn voordelen van vastgoed.

4. Te korte investeringshorizon: vastgoed is bij uitstek een lange termijn investering waarbij tijd je grootste vriend is door compound interest alleen al door het effect van inflatie verdubbelt de waarde van je vastgoed in 10-15 jaar.

5. Nederlandse directheid: blijf vrienden met je business partners, immers: it’s all about relationships! Britten zijn verre van direct, pas je hier aan aan. Een leuke webpagina met voorbeelden is deze: Bron

6. Nooit de UK bezoeken: Een bezoekje aan de UK is enorm leuk en geeft een boost aan al je relaties daar. Zorg dat jij ‘on top of mind’ blijft bij je partners ter plekke, zodat ze aan jou denken als die fantastische deal voorbij komt.

7. Analysis paralysis: blijf niet eeuwig hangen in je excel sheet, maar hak die knopen door.

8. Niet het grote plaatje zien: als jij je irriteert over kleine tegenslagen, zoom dan uit en kijk naar het grote geheel. Zie wat je al bereikt hebt! En houdt voor ogen wat het vastgoed je op een termijn van 5 a 10 jaar op gaat leveren. Met dat in je gedachten maakt die extra kostenpost van bijvoorbeeld £1000 voor een defecte boiler niets meer uit.

9. Het in je eentje doen: ga op zoek naar like-minded people in je omgeving, zodat je jezelf kan optrekken en kan sparren. De Amerikaanse ondernemer en motivational speaker Jim Rohn zei het al: ‘Je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je het meeste omgaat.’ Hiermee bedoelt hij dat de mensen om je heen een grote impact hebben op je leven, je mindset, je succes. Vaak zonder dat je dat zelf doorhebt. Zorg dus dat die 5 belangrijkste mensen, mensen zijn aan wie je je optrekken.

10. Investeren met geld dat je niet kan missen: investeren is altijd risicovol! Nu is het risico bij vastgoed relatief laag zolang je zelf eigenaar bent, een opstalverzekering hebt en goed hebt ingekocht, maar het blijft een risico. Zorg ook dat je een buffer hebt voor tegenslagen. Lees hier meer over het lenen voor vastgoed. 

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Meest recente Blogs

Taxatie van vastgoed in Engeland of de UK bij een hypotheek

"Down valuation" van een vastgoedobject door de taxateur! Een veel voorkomend fenomeen in de UK! Hoe werken taxateurs? Hoewel hun opdracht is om vandaag de waarde van het pand te bepalen, nemen ze natuurlijk ook een element van hun mening over de toekomst op. Als ze...

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

14 en 15 maart was het zover, de property tour naar Wales. De tour beloofde 2 drukke dagen vol interessante en diverse vastgoedobjecten, variërend van nieuwbouwlocaties tot historische transformaties. Deze 2 dagen bestond de planning uit veel in de auto zitten,...

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

Onze kijk op vastgoed is heel simpel: als je horizon maar ver genoeg is kun je nooit verliezen in vastgoed. Prijzen stijgen en dalen – maar zelfs na een daling herstellen ze uiteindelijk altijd zolang je investeert in een land waar een tekort is aan woningen, de...

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
  • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
  • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
  • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
  • Hoe werkt het aankoopproces?
  • Hoe financier ik Brits vastgoed?
  • Hoe wordt het vastgoed belast?
  • Hoe staat de Britse economie ervoor?
  • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
  • Onze insiders tips!