VEELGESTELDE VRAGEN

Wat maakt de Britse vastgoedmarkt interessanter dan de Nederlandse?
  • Het rendement is hoger dan in Nederland. Vastgoedbeleggingen in het Verenigd Koninkrijk bieden een interessante en winstgevende optie, dankzij verwachtte netto rendementen van minimaal 10% per jaar. Dit wordt bereikt door een direct nettorendement (huurstroom) van minimaal 4,5 – 8,0% op jaarbasis en een voorspelde indirect rendement (waardestijging van objecten) van ruim 10% over de komende 5 jaar.
  • Het aanbod van objecten onder de marktwaarde is groot.
  • Regelmatig kunnen meerdere panden in een koop worden gekocht.
  • Wet- en regelgeving is gunstig voor verhuurders.
  • De overdrachtsbelasting is lager.
  • Er is een groot tekort aan woningen en een groeiende bevolking, waardoor er opwaartse druk is op de woningmarkt.
Hoe gaan jullie om met valutarisico?

De afgelopen 10 jaar heeft de GBP/EUR koers gefluctueerd tussen de 1,04 en 1,42 GBP/EUR. De afgelopen 5 jaar fluctueerde de koers rond de 1,14 GBP/EUR. Om jezelf in te dekken tegen koersfluctuaties is het mogelijk om te hedgen. Indien gewenst kunnen wij je in contact brengen met een partij die dit faciliteert.

Hoe word mijn woning in de gaten gehouden?

Er vindt halfjaarlijkse inspectie door de verhuurmakelaar plaats. Daarnaast werken we met eigen, onafhankelijke taxateurs die jaarlijks de staat en waarde van de objecten vaststellen.

In welke regio's kan ik investeren?

Wij focussen ons op de regio’s met zowel de hoogste vraag naar huurwoningen als de hoogste verwachte waardestijging, om zo het risico te minimaliseren. Dit zijn de regio’s Wales, Noord-Oost en Noord-West Engeland. We hebben echter ook toegang tot portfolio’s in andere regio’s.

Wat als ik mijn portfolio aan mijn kinderen wil overdragen?

Zowel bij aanvang als gedurende het traject is het mogelijk om het portfolio over te dragen. Onze fiscaal adviseur kan adviseren wat voor jou de beste strategie is om generatie-overstijgend te investeren.

Wat als er een recessie aanbreekt?

Het vastgoed dat wij aanbieden is onder de marktwaarde, en daardoor is er een buffer in het geval van (tijdelijk) dalende prijzen. In het geval van een recessie is er meer aanbod onder de marktwaarde, waardoor dit het perfecte instapmoment is. Historisch gezien zijn vastgoed- en huurprijzen gemiddeld gezien altijd gestegen op de middellange en lange termijn. Een recessie is dan ook alleen een korte of langdurige dip in deze gemiddelde stijging.

Wat als de huizenprijzen gaan dalen?

Historisch gezien zijn de prijzen van vastgoed in de afgelopen 50+ jaar alleen maar gestegen. De druk op de Britse woningmarkt is dusdanig hoog door een tekort aan woningen in combinatie met de bevolkingsgroei dat een permanente daling onwaarschijnlijk is. Natuurlijk kan er wel een tijdelijke daling zijn, dit biedt alleen maar kansen om vastgoed relatief goedkoop aan te kopen.

Wat als een woning leegstaat of de huurder niet betaalt?

De regio’s waarin de objecten liggen die wij aanbieden worden gekenmerkt door grote vraag naar huurwoningen. Langdurige leegstand is dus zeer onwaarschijnlijk. In het geval dat een huurder niet betaalt is het mogelijk om een uitzettingsprocedure te starten en vervolgens opnieuw te verhuren.

Ik wil starten met investeren in de UK, maar hoe doe ik dat?

Wij hanteren een persoonlijke aanpak, omdat we geloven dat iedere situatie verschillend is en aandacht verdient. Als je interesse hebt om te starten met investeren, zijn wij telefonisch bereikbaar op 06-11535062 of per e-mail: welkom@securinvest.nl

Wat kosten woningen in de UK?

In de regio’s Wales, Noord-Oost en Noord-West Engeland zijn al woningen te koop vanaf £40.000. In andere regio’s liggen die prijzen aanzienlijk hoger, vergelijkbaar met Nederland.

Waarom zou ik niet gewoon investeren in een vastgoedfonds?

Het grote voordeel van zelf een portfolio bezitten is dat je profiteert van zowel huurstroom als waardestijging en hiermee beter beschermd bent tegen inflatie. Daarnaast ben je als participant in een fonds geen eigenaar, je hebt dus geen volledige zekerheid en geen controle.

Wat is de invloed van de Brexit?

Ondanks de Brexit zijn de huizenprijzen de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Volgens het gerenommeerde onderzoeksbureau Savills is de verwachte stijging in huizenprijzen in de gehele UK gemiddeld 17.4% (compounded) tussen 2022 en 2026. Omdat jij als investeerder in Brits vastgoed niet handelt over de landsgrenzen vormt de Brexit ook geen belemmeringen voor jou.

Hoe zit het met de overdrachtsbelasting?

In tegenstelling tot in Nederland waar een vast percentage gehanteerd wordt, is de overdrachtsbelasting in de UK progressief, wat betekent dat over het algemeen het percentage overdrachtsbelasting toeneemt bij grotere bedragen. Het systeem is echter complexer omdat er ook vrijstellingsgrenzen zijn, en een paar speciale regels ervoor zorgen dat in veel gevallen de overdrachtsbelasting aanzienlijk lager kan uitvallen dan gedacht.

Wat gebeurt er als ik besluit mijn portfolio te verkopen?

Vastgoed is een vaste activa en daarmee beperkt liquide. Dit betekent dat bij een wens tot verkoop het een aantal maanden kan duren voordat de verkoop is afgerond. De verkoopopbrengst zal daarnaast afhankelijk zijn van de marktomstandigheden.

Moet ik naar UK voor de overdracht?

Investeren kan volledig op afstand. De overdracht vindt niet, zoals in Nederland, plaats in het kantoor van de notaris, maar kan digitaal geregeld worden. Het is natuurlijk wel heel leuk om naar de UK te gaan, maar dit is niet noodzakelijk.

Ik wil wel investeren, maar geen eigen portfolio. Kan ik met jullie meedoen?

Binnen ons bedrijf Ciconia Group (www.ciconiagroup.com) werken wij regelmatig samen met investeerders in allerlei soorten projecten met een rendement vanaf 6% op jaarbasis. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Is jouw vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder via e-mail of tijdens een persoonlijk gesprek.