Passief inkomen: Hoe kan ik beginnen met investeren in vastgoed?

by | Oct 26, 2023

De grote vraag die wij ons stelden toen we ons verdiepten in passief inkomen was: “Hoe kan ik starten met investeren in vastgoed?”

We waren erg overtuigd van de voordelen van beleggen in onroerend goed. Vastgoed is tastbaar, concreet, goed te begrijpen, je verkrijgt passief inkomen uit huurstroom. Wat als jij nou nu wil beginnen, maar Nederlands vastgoed niet meer ziet zitten door het Nederlandse overheidsbeleid? Of je hebt vastgoed in Nederland op je naam, en overweegt als volgende logische stap misschien wel het uitbreiden van je portfolio in het buitenland. Het Verenigd Koninkrijk (Engeland) is een van de opties, maar hoe investeer je daar succesvol in vastgoed?

Waarom het Verenigd Koninkrijk?

De UK heeft een robuuste vastgoedmarkt, met steden zoals Londen, Manchester en Birmingham die aantrekkelijke rendementen bieden, maar ook gebieden als het Noord-Oosten en Noord-Westen van Engeland en Wales. Voordat je in de diepte duikt, is het essentieel te weten waarom beleggen in Brits vastgoed een slimme zet is. Lees hier meer over de voordelen van vastgoed in de UK. Naast het potentieel voor stabiele huurinkomsten, biedt beleggen in het Verenigd Koninkrijk je ook belastingvoordelen, kapitaalgroei en een manier om je investeringsportfolio te diversifiëren.

Het vinden van het juiste object

Niet elk onroerend goed is gelijk. Het kiezen van de juiste woningen of huizen die in lijn liggen met je investeringsdoelen is cruciaal. Woningen in het hart van de stad kunnen bijvoorbeeld een hoger huurrendement opleveren dan die aan de rand. Laat je hierbij adviseren door mensen met veel ervaring binnen het Britse vastgoed en werk samen met betrouwbare partners met oog voor een lange termijn samenwerking.

Financiering: Hoe pak je het aan?

Als je in de gelukkig positie bent dat je voldoende eigen vermogen hebt in de vorm van spaargeld of geld in je B.V. kan je dit gebruiken voor aankoop van het vastgoed. Na aankoop bestaat dan de mogelijkheid om te herfinancieren. Dit betekent dat je een hypotheek vestigt en daardoor het vermogen vrijmaakt. In sommige gevallen is het ook mogelijk om aan te kopen met een hypotheek of een private financiering. Hierbij dien je meestal minimaal 25-40% eigen vermogen in te brengen. Zelfs met een gezonde bankrekening kan (her)financiering een essentieel onderdeel zijn van je vastgoedbeleggingsstrategie in het Verenigd Koninkrijk als je gebruikt wil maken van een hefboom. Lees meer.

Verhuur

Indien de woning is aangekocht in onverhuurde staat, wil je na aankoop zo snel mogelijk verhuren, zodat je kan gaan profiteren van huurstroom. Hiervoor schakel je meestal een verhuurmakelaar in. Tevens moet je er voor zorgen dat het contractueel op de juiste manier geregeld is.

Conclusie

Investeren in vastgoed gaat verder dan het kopen van huizen en woningen; het gaat om strategie, kennis en het begrijpen van de markt. Voor degenen die serieus willen investeren in het Verenigd Koninkrijk, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en de juiste middelen en partners te hebben.

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Lees ook onze andere blogs

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
  • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
  • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
  • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
  • Hoe werkt het aankoopproces?
  • Hoe financier ik Brits vastgoed?
  • Hoe wordt het vastgoed belast?
  • Hoe staat de Britse economie ervoor?
  • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
  • Onze insiders tips!