1. Home
  2. Kennisbank
  3. Terminologie
  4. Juridische Termen in Vastgoed

Juridische Termen in Vastgoed

Conveyancing – Het juridische proces rondom de aankoop en verkoop van onroerend goed.

Verhuurdersvergunning – Een vergunning die vereist kan zijn in bepaalde Nederlandse gemeenten om een woning te mogen verhuren.

Solicitor – Een juridische professional in het Verenigd Koninkrijk die gespecialiseerd is in verschillende rechtsgebieden, waaronder vastgoed, familie, bedrijfs- en strafrecht. Ze bieden juridisch advies, stellen juridische documenten op en vertegenwoordigen cliënten in gerechtelijke procedures.

Exchange of Contracts – Dit is het moment waarop de koper en verkoper in het Britse vastgoed hun ondertekende contracten uitwisselen via hun juridische vertegenwoordigers. Op dit punt wordt de transactie bindend. De koper verbindt zich om het vastgoed te kopen en de verkoper verbindt zich om het te verkopen volgens de overeengekomen voorwaarden. Het vereist vaak een aanbetaling van de koper, meestal 10% van de koopprijs, maar dit kan variëren.

Right to buy – Is een beleid dat wordt toegepast waarbij huurders van sociale woningen het recht krijgen om hun huurwoning tegen een gereduceerde prijs aan te kopen. Dit beleid is bedoeld om huurders aan te moedigen om eigendom te verwerven en hen de mogelijkheid te bieden om hun huurwoning om te zetten in een eigen woning. Lees hier meer over “right to buy”

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts