Selective License

Een selective licentie is een verhuurvergunning die door de lokale overheden in aangewezen regio’s verplicht wordt gesteld. Een selective license werkt in het belang van huurder en landlord. De selective licence zorgt er bijvoorbeeld voor dat er toezicht is op de buurt en dus ook de netheid, veiligheid en maatschappelijke omstandigheden. Het doel van deze vergunning is het signaleren en aanpakken van kwesties als asociaal gedrag, slechte huisvestingsomstandigheden en managementproblemen.

Wanneer je panden bezit in de UK om te verhuren, dien je per object te onderzoeken of een selective license nodig is. Vereisten, voorschriften, kosten en lengte voor de vergunning kunnen per locatie verschillen. Over het algemeen wordt een selective license voor 3 tot 5 jaar uitgegeven en zijn de kosten rond de GBP 100-150 per jaar.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts