1. Home
  2. Kennisbank
  3. Verhuur van Vastgoed
  4. Rent Guarantee Insurance voor Buy-to-Let

Rent Guarantee Insurance voor Buy-to-Let

Uiteraard probeer je in samenspraak met de letting agent een geschikte huurder te screenen en selecteren. Echter, als eigenaar van een pand loop je altijd risico dat er een huurachterstand ontstaat, er juridische stappen genomen moeten worden en dat hier veel tijd en kosten mee gemoeid zijn.

Als verhuurder kan je ervoor kiezen om aanvullend een ‘Rent Guarantee Insurance’ af te sluiten (ook wel huurgarantieverzekering genoemd). Hiermee is de verhuurder beschermd tegen het risico van wanbetaling door huurders en bijkomende kosten of verlies van inkomsten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Gemiste huurinkomsten
  • Juridische bijstand
  • Hulp bij het ontruimen
  • Schadevergoeding (bij schade aan eigendom)

Deze verzekering kan een waardevolle aanvulling zijn, wanbetaling van huur met alle gevolgen van dien is zeer vervelend en drukt het rendement enorm. Structurele extra verzekeringskosten hebben echter ook impact op het rendement. Daarom dient iedere investeerder voor zichzelf te bepalen of het risico van wanbetaling aanvaardbaar is.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts