Vastgoedkundige Termen

BTL (Buy-To-Let) – Dit verwijst naar het kopen van een woning om deze te verhuren. BTL-beleggingen zijn een populair middel voor maandelijkse (huur)inkomsten en vermogensgroei.

HMO (House in Multiple Occupation) – Een woning die wordt verhuurd aan drie of meer huurders die niet één huishouden vormen (bijvoorbeeld geen familie), maar faciliteiten delen zoals de badkamer en keuken. Dit kunnen studenten zijn, maar ook bijvoorbeeld young professionals.

BMV (Below Market Value) – Aanduiding voor een eigendom dat onder de marktwaarde wordt aangekocht. Dit kan wijzen op een potentieel voor directe vermogenswinst (op papier).

Off-Plan – Het kopen van vastgoed voordat het is gebouwd. Dit kan voordelen bieden in termen van prijs, maar draagt ook het risico dat het eindproduct niet aan de verwachtingen voldoet.

Buy-to-Sell – Dit is een strategie waarbij een belegger een onroerend goed koopt met het doel het op te knappen en het vervolgens voor winst te verkopen.

Freehold – Een term die aangeeft dat de eigenaar van het pand ook eigenaar is van de grond waarop het pand staat. Dit is in tegenstelling tot leasehold.

Leasehold – Hier bezit je het recht om een pand te bewonen voor een vooraf bepaalde periode, maar de grond waarop het pand staat, is niet jouw eigendom. In geval van een appartement is de structuur van het gebouw (dak, buitenmuren) niet jouw eigendom, maar eigendom van de freeholder. De freeholder is dan ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de structuur. Lees in deze blog meer over leasehold en freehold. 

WOZ-waarde – De waarde van een onroerend goed volgens de Nederlandse overheid, die gebruikt wordt voor het berekenen van belastingen.

Void Period – Een periode waarin een verhuurde woning leegstaat en geen huurinkomsten oplevert.

Gazumping – Het fenomeen waarbij een verkoper een hoger bod accepteert van een andere partij, nadat er al een mondelinge overeenkomst was met de eerste koper.

Gazundering – Het verschijnsel waarbij een koper zijn bod verlaagt juist voordat de koop wordt afgerond.

Chain Free – Een term die aangeeft dat de verkoop van een woning niet afhankelijk is van de verkoop van een andere woning door de verkoper, wat doorgaans een snellere transactie betekent.

Unmortgageable – Dit verwijst naar een object dat niet in aanmerking komt voor een hypotheeklening van een geldverstrekker. Dit kan te wijten zijn aan verschillende redenen, waaronder structurele problemen met het pand, juridische kwesties zoals erfdienstbaarheden of onduidelijke eigendomsrechten, of andere factoren die het risico voor de geldverstrekker vergroten.

Verhuurmakelaar – een professional die gespecialiseerd is in het verhuren van woningen of panden namens de eigenaar of verhuurder. De verhuurmakelaar helpt bij het vinden van geschikte huurders, het opstellen van huurovereenkomsten, en het regelen van bezichtigingen en de oplevering van de woning. Ze fungeren als tussenpersoon tussen verhuurders en huurders en zorgen voor een soepel verhuurproces.

Common Hold – Common hold is een vorm van eigendom van onroerend goed waarbij alle eigenaren gezamenlijk de volledige eigendom van het onroerend goed bezitten, inclusief de grond waarop het staat. Het wordt vaak gebruikt voor gebouwen met meerdere bewoners, zoals appartementencomplexen of rijtjeshuizen. Elke individuele eigenaar heeft een aandeel in de eigendom van het gehele pand, inclusief gemeenschappelijke ruimtes zoals gangen, trappenhuizen, tuinen en voorzieningen.

Refurb Estimate  Een refurb estimate is een schatting van de kosten voor het renoveren of opknappen van een woning of ander vastgoedobject. Het omvat kosten voor verbouwingswerkzaamheden zoals schilderen, vloeren, keuken- en badkamerrenovaties. Het helpt eigenaren, investeerders en aannemers bij het plannen en budgetteren van renovatieprojecten.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts