1. Home
  2. Kennisbank
  3. Terminologie
  4. Belastingkundige Termen in Vastgoed

Belastingkundige Termen in Vastgoed

Stamp Duty Land Tax (SDLT) – Dit is een belasting die wordt geheven op de aankoop van huizen in Engeland en Noord-Ierland. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de prijs van de woning en of het je hoofdwoning is.

Land transaction tax LTD (Wales)  Dit is een belasting die wordt geheven bij transacties van onroerend goed in Wales, en geldt voor bedrijven (Ltd). LTT Ltd vervangt de voormalige Stamp Duty Land Tax (SDLT) in Wales sinds 1 april 2018, en de tarieven variëren afhankelijk van de waarde van het onroerend goed en de status van de koper.

Overdrachtsbelasting – Een belasting die geheven wordt bij de overdracht van onroerend goed in Nederland, een percentage van de koopsom.

Een belastingadviseur – is een specialist in belastingzaken die particulieren en bedrijven adviseert over belastingvoordelen, fiscale planning en naleving van belastingvoorschriften. Hun expertise helpt klanten om optimaal gebruik te maken van belastingmogelijkheden en wettelijke verplichtingen na te leven.

Multi Dwelling Relief – is een belastingvoordeel in het Verenigd Koninkrijk dat wordt verleend aan ontwikkelaars die meerdere woningen op één perceel bouwen. Het stelt hen in staat om bepaalde belastingen te verminderen door de woningen als één geheel te beschouwen in plaats van afzonderlijke eenheden. Dit stimuleert de ontwikkeling van meergezinswoningen en bevordert efficiënt ruimtegebruik.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts