De Sale Legals

Sale legals zijn de juridische aspecten die horen bij het kopen/verkopen van je woning. Dus wat heb je nodig?

Een inlichtingenformulier voor het verkoop van je woning (property information form TA6).
Het formulier behandelt een aantal zaken zoals; eigendomstitels en beperkingen, lokale autoriteiten en planningszaken, milieuzaken (risico’s op overstromingen etc.), diensten & nutsvoorzieningen en aanvullende informatie over het pand zoals gebreken of bijzonderheden. Net zoals bij het kopen van een woning kan je bij het verkopen een socilitor inhuren die alle juridische zaken regelt. Deze socilitor heeft dan al jouw eigendomsdocumenten nodig zoals bijvoorbeeld het eigendomsbewijs en eerdere eigendomsoverdrachten.

Een lijst van zaken (fixtures and fittings form TA10).
Dit document wordt gebruikt in de het overdrachtsproces voor residentiële vastgoedtransacties in Engeland en Wales. Fixtures zijn items die aan het onroerend goed zijn bevestigd en over het algemeen als onderdeel ervan worden beschouwd, terwijl fittings items zijn die vrijstaand zijn of eenvoudig kunnen worden verwijderd. Dit is een erg belangrijk onderdeel van het transactieproces, omdat het misverstanden voorkomt over wat er wel en niet is inbegrepen bij de woning.

Energielabel
In de UK is het verplicht om geldig energieprestatiecertificaat (EPC) te hebben bij het verkopen van je woning. Het EPC bied de potentiële kopers informatie aan over de staat van de woning op het gebied van energie-efficiëntie. Het niet hebben van een geldig EPC kan leiden tot boetes, en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het certificaat up-to-date en correct is. Het energielabel blijft tien jaar geldig, maar het wordt aanbevolen om het bij te werken als er energiebesparende verbeteringen aan de woning zijn aangebracht.

Gas & electricity safety certificate. Dit document bevestigt dat de gas en elektrische installaties zijn goed gekeurd door een erkende gasinstallateur en elektricien en voldoen aan alle veiligheidsnormen.

Bewijs van verleende vergunning (planning permission).
Dit document verwijst naar de officiële toestemming voor een specifieke ontwikkeling of wijziging aan de woning, dit is essentieel bij verbouwingen.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts