1. Home
  2. Kennisbank
  3. Aan- en Verkoopproces
  4. Opstalverzekering en andere Verhuurdersverzekeringen

Opstalverzekering en andere Verhuurdersverzekeringen

Verzekering

Naast de standaard opstal- en inboedelverzekering (buildings & content) bestaat er ook een verhuurdersverzekering (Landlord Insurance). Met een verhuurdersverzekering worden de risico’s gedekt die je loopt bij het verhuren of leasen van een woning die mogelijk niet wordt gedekt door de standaard opstal- en inboedelverzekering. Deze verzekering, ook wel ‘buy-to-let’-verzekering genoemd, dekt je bijvoorbeeld tegen schade aan de gebouwen of aan uw inboedel tegen een reeks gevaren, zoals overstroming, brand, gesprongen leidingen of storm. Je kunt ook kiezen uit verschillende optionele dekkingen, zoals onopzettelijke schade, huurverlies, dekking voor noodgevallen door de verhuurder en dekking voor juridische kosten, die de kosten en uitgaven dekt bij het behandelen van een reeks juridische zaken, zoals contractgeschillen, belasting- en BTW-onderzoeken, inbeslagname en uitzetting van krakers. Tevens is er een speciale opstalverzekering voor lege panden: empty property insurance.

In geval van verhuur als serviced accommodation dien je ook rekening te houden met onderstaande verzekeringen:

  • Professional indemnity insurance (serviced accommodation)
  • Public liability insurance (serviced accommodation)
  • Employers liability insurance (serviced accommodation)

Op deze drie websites vind je meer informatie over de verzekeringen in de UK:

Uitzonderingen

  • Bij de meeste appartementen is er sprake van een leasehold. De freeholder (degene die de grond, de buitenmuren en het dak bezit) heeft dan de opstalverzekering. Er hoeft dan geen eigen opstalverzekering meer afgesloten te worden.
  • Zodra je meerdere panden in bezit hebt, is het mogelijk een op maat portfolioverzekering af te sluiten. Hier kunnen dan eenvoudig nieuwe panden aan toegevoegd worden.

Pas als het object op jouw naam staat kan de opstalverzekering geregeld worden. Het kan dan ook 12-24 uur duren voor deze verzekering lopend is. Opstalverzekering is voor rekening van jou als huiseigenaar. De kosten van de opstalverzekering ligt in orde grootte 0,2-0,5% van de waarde van het object per jaar, maar kan erg variëren. Inboedelverzekering daarentegen is voor rekening van de huurder.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Heb je tips of suggesties voor onze kennisbank?

Stuur dan een e-mail naar kennisbank@securinvest.nl met je tip en het bijbehorende artikel. Alvast bedankt!