1. Home
  2. Kennisbank
  3. Aan- en Verkoopproces
  4. Wanneer is de Aan- of Verkoop van een Woning in de UK definitief?

Wanneer is de Aan- of Verkoop van een Woning in de UK definitief?

Waar je in Nederland na de 72 uur bedenktijd (voor particulieren) niet meer onder de koop uit kan, kan je in delen van de UK (Engeland en Wales) tot de dag van uitwisseling van het koopcontract, ook wel exchange of contracts genaamd, nog onder de koop uit.

Exchange of contracts

Het uitwisselen van contracten is het moment waarop de twee juridische firma’s die de koper en verkoper vertegenwoordigen, ondertekende contracten uitwisselen en de koper een aanbetaling doet. Op dit punt wordt een overeenkomst om een pand te kopen of verkopen juridisch bindend: zodra de koper en de verkoper contracten hebben uitgewisseld, kunnen ze niet meer terugkomen op de deal.

Vaak vindt de uitwisseling telefonisch plaats, waarbij beide advocaten de contracten voorlezen, en vervolgens de documenten onmiddellijk naar elkaar opsturen.

Completion

De voltooiing is het moment waarop de koper de rest van de aankoopprijs betaalt en de eigendomsoverdracht officieel wordt voltooid. Dit gebeurt meestal kort na de uitwisseling van contracten. Zodra dit proces is afgerond, krijgt de koper de sleutels van het pand en wordt de koper de nieuwe eigenaar.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Heb je tips of suggesties voor onze kennisbank?

Stuur dan een e-mail naar kennisbank@securinvest.nl met je tip en het bijbehorende artikel. Alvast bedankt!