1. Home
  2. Kennisbank
  3. Financiering
  4. 12 Tips voor het vinden van Privé of Particuliere Investeerders

12 Tips voor het vinden van Privé of Particuliere Investeerders

Een van de belangrijkste skills als je je vastgoedportfolio wilt uitbreiden is het vinden van financiering. Dit kan financiering zijn van een instituut zoals een bank, maar ook financiering door particulieren of ondernemers.

Geld op de spaarrekening of de rekening van de B.V. levert weinig op. Daar kan jij als vastgoedinvesteerder een oplossing voor bieden! Deze mensen kunnen jou namelijk helpen bij het financieren van jouw vastgoedprojecten in ruil voor een mooi rentepercentage en eventueel ook de zekerheid van hypotheekrecht.

1. Het Voordeel van een Lening van Private Investeerders

Samenwerken met private investeerders is flexibeler dan samenwerken met een bank. Een bank stelt vaak veel meer eisen aan het financieringsproces dan een particulier. Denk bijvoorbeeld aan een taxatierapport of inzicht in al jouw cijfers. Een particulier leent het geld deels uit op basis van vertrouwen, jouw verhaal en het onderpand. Dit geeft naast flexibiliteit ook snelheid. Lees in deze blog meer over het financieren van vastgoed.

2. Gebruikmaken van OPM: Slim Investeren

Geld van anderen, zoals particuliere investeerders, wordt in de vastgoedwereld wel ‘Other Peoples Money’ genoemd, of OPM. Gebruik maken van OPM is een krachtige tool in vastgoed, omdat je hiermee je investeringen schalen zonder al je eigen kapitaal in te zetten. Dit vergroot je hefboom en potentiële winst, maar vereist ook een goede kennis risicobeheer.

3. Personal Branding: Creëer Jouw Unieke Merk

Een sterke personal brand is essentieel voor het aantrekken en behouden van particuliere investeerders die jou kunnen helpen om jouw vastgoed te financieren. Het gaat om het vormen van een beeld van jou als een betrouwbare, kundige professional in vastgoed. Dit vereist consistentie in je boodschap en zichtbaarheid. Door je expertise en ervaringen te delen, bouw je een merk dat vertrouwen en respect afdwingt bij potentiële investeerders. Je moet als het ware altijd ‘top of mind’ zijn bij jouw potentiële investeerders. Lotte Lobé, founder van Topsales Amsterdam, deelt via haar internet pagina, haar LinkedIn profiel regelmatig zeer waardevolle tips. Daarnaast is haar boek een aanrader voor iedereen die ‘top of mind’ wil zijn.

4. Netwerken: Onmisbaar in de Vastgoedwereld

Effectief netwerken opent deuren naar nieuwe kansen. Het is niet alleen een kwestie van mensen ontmoeten, maar ook van het opbouwen van waardevolle relaties. Deze relaties kunnen leiden tot introducties bij private investeerders. Wees aanwezig bij relevante evenementen en wees actief in professionele groepen.

5. Langdurige Relaties: De Basis van Succes

Duurzame relaties met investeerders zijn de sleutel tot langdurig succes. Dit betekent dat je investeert in het opbouwen van vertrouwen en een goede reputatie. Wees transparant in je communicatie en zorg ervoor dat je altijd de verwachtingen van je investeerders overtreft.

6. Begrijp de Behoeften van Jouw Investeerders

Elke investeerder heeft unieke behoeften en doelen. Het is belangrijk om deze te begrijpen en te laten zien hoe jouw vastgoedprojecten kunnen helpen deze doelen te bereiken. Dit vergt niet alleen een goede voorbereiding, maar ook het vermogen om te luisteren. Het gaat niet alleen om het horen van hun woorden, maar ook om het begrijpen van hun intenties en zorgen. Door actief te luisteren, kun je beter inspelen op hun behoeften en een sterkere relatie opbouwen.

7. Social Media: Jouw Platform voor Zichtbaarheid

Benut de kracht van social media. Deel regelmatig updates over jouw vastgoedprojecten, inzichten in de markt, en persoonlijke successen. Dit zal niet alleen jouw zichtbaarheid vergroten maar ook je reputatie als een deskundige op het gebied van vastgoed versterken.

8. Online Aanwezigheid: Meer dan Alleen Social Media

Een sterke online aanwezigheid gaat verder dan social media. Overweeg het opzetten van een professionele website of blog waar je meer diepgaande inhoud kunt delen. Dit helpt bij het opbouwen van een professioneel imago en biedt een platform voor uitgebreidere interactie met potentiële investeerders.

9. Jouw Verhaal: De Kracht van Storytelling

Een goed verhaal kan de interesse van investeerders wekken. Verhalen over jouw ervaringen, successen en zelfs de obstakels die je hebt overwonnen, kunnen potentiële investeerders overtuigen. Wees duidelijk in je visie en hoe je waarde creëert voor investeerders.

10. Succesverhalen: Deel Jouw Successen

Deel verhalen van je successen in vastgoedinvesteringen. Dit kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en laat zien dat je ervaring hebt met het succesvol managen van vastgoedprojecten. Deze verhalen kunnen ook als leerervaringen dienen voor anderen.

11. Expertise en Kennis: Blijf Leren en Delen

Om jezelf als expert te positioneren, moet je voortdurend nieuwe kennis opdoen en deze delen. Dit kan door het geven van presentaties, het schrijven van artikelen of door het hosten van webinars. Jouw inzichten kunnen anderen inspireren en laten zien dat je een leider bent in jouw vakgebied.

12. De Juiste Pitch: Jouw Sleutel tot Succes

Een overtuigende pitch is cruciaal. Het moet duidelijk maken wat jouw project uniek maakt en waarom het een goede investering is. Oefen je pitch en wees voorbereid op vragen van potentiële investeerders. Een goede pitch kan het verschil maken tussen succes en mislukking.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts