1. Home
  2. Kennisbank
  3. Financiering
  4. Wat te doen met het Valutarisico: Hedging?

Wat te doen met het Valutarisico: Hedging?

Het valutarisico kan aanzienlijke invloed hebben op internationale transacties en investeringen. Over de afgelopen 5 jaar heeft de GBP/EUR wisselkoers gemiddeld 1,14 bedragen, met een historisch bereik tussen 1,04 en 1,42 over de afgelopen 10 jaar. Deze fluctuaties kunnen een directe impact hebben op de winstgevendheid en financiële stabiliteit van bedrijven die internationaal opereren.

Bescherm jezelf tegen risico’s

Een effectieve strategie om jezelf te beschermen tegen de risico’s van wisselkoersschommelingen is hedging. Hedging maakt gebruik van valutatermijncontracten, waarbij twee partijen overeenkomen om een bepaalde valuta op een vastgestelde toekomstige datum tegen een vooraf bepaalde wisselkoers te kopen of te verkopen. Dit stelt bedrijven in staat om zich in te dekken tegen ongunstige bewegingen in de valutamarkt, waardoor ze de impact van wisselkoersschommelingen op hun financiële resultaten kunnen beperken.

Hedging

Door te hedgen vermijd je niet alleen de onzekerheid van fluctuerende wisselkoersen, maar kun je ook een stabielere financiële planning en budgettering realiseren. Bedrijven die regelmatig transacties in vreemde valuta uitvoeren, kunnen zo hun risicoprofiel beheren en hun focus behouden op kernactiviteiten in plaats van zich zorgen te maken over valutaschommelingen.

Als je geïnteresseerd bent in het implementeren van een hedgingstrategie voor jouw bedrijf, kunnen wij je in contact brengen met betrouwbare partijen die gespecialiseerd zijn in valutatermijncontracten. Op deze manier kun je profiteren van professionele ondersteuning en deskundig advies om het valutarisico effectief te beheren en je zakelijke belangen te beschermen.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Heb je tips of suggesties voor onze kennisbank?

Stuur dan een e-mail naar kennisbank@securinvest.nl met je tip en het bijbehorende artikel. Alvast bedankt!