1. Home
  2. Kennisbank
  3. Financiering
  4. Hoe werkt herfinancieren in Vastgoed?

Hoe werkt herfinancieren in Vastgoed?

Herfinanciering van vastgoed is een manier om je vastgoedportefeuille uit te breiden. Deze herfinancieringsmethode houdt in dat een lening of hypotheek die oorspronkelijk was afgesloten voor de aankoop van het vastgoed, wordt vervangen door een nieuwe lening, op deze manier maak je het geld dat eerst vast zat in stenen vrij voor een nieuwe investering. Zo maak je gebruik van het hefboomeffect

Bepaal wat de waarde is van uw beleggingspand in verhuurde staat. Deze taxatie wordt uitgevoerd door een professionele taxateur en vormt de basis voor verdere financieringsbeslissingen.

Voorbeeld van een herfinanciering

In dit voorbeeld hebben we het over een woonhuis + een flat. Het ingevesteerde vermogen is £67.000 en £37.000 en de getaxeerde waarden zijn £80.000 en £50.000, de hypothecaire lening is een lening van 75% (LTV) met een rente van 4,59% voor 10 jaar (aflossingsvrij), resulterend in een ontvangen cashbedrag van £97.500. De huurinkomsten netto zijn £360 + £450 = £810 na aftrek van 10% managementkosten, en de maandlasten bedragen £308 per maand. Je genereert dus  een netto cashflow van £502 per maand na aftrek van maandelijkse lasten. Het netto geïnvesteerde vermogen bedraagt ongeveer £5.000. Deze investering vereist een tijdsbestek van 12-15 maanden en biedt een veelbelovend rendement en cashflow. Het slim gebruik maken van herfinanciering en het combineren van verschillende vastgoedactiva kunnen resulteren in aanzienlijke financiële voordelen op lange termijn.

Taxatie

In de vastgoedsector is een negatieve taxatie, ook wel bekend als een down-valuation, een fenomeen dat zich kan voordoen bij de beoordeling van onroerend goed door taxateurs. Het is begrijpelijk dat dit als eigenaar kan leiden tot frustratie, aangezien het de waarde van het vastgoed lager inschat dan verwacht. Het is belangrijk voor potentiële kopers en investeerders om bewust te zijn van de mogelijkheid van een negatieve taxatie en om hierop mentaal voorbereid te zijn.

Om te anticiperen op een mogelijke down-valuation is het belangrijk om voorbereid te zijn en te begrijpen dat het vechten tegen een taxatie zelden succesvol is. Indien nodig zou het uitwijken naar een andere geldverstrekker met een andere taxateur een mogelijkheid zijn, maar dit kan extra kosten met zich meebrengen en biedt geen garantie op een beter resultaat.

Ten tweede: verwacht niet dat je ertegen zult vechten. Een taxatie wordt bij één op de honderd pogingen teruggedraaid, dus het is de moeite gewoon niet waard. Als het flagrant is, kunt u een aanvraag indienen bij een nieuwe geldverstrekker die een ander taxateursbureau gebruikt, maar dat zal u vertragen en extra kosten met zich meebrengen zonder garantie op een beter resultaat.

Een negatieve taxatie kan ertoe leiden dat meer eigen kapitaal ingebracht moet worden. Hoewel een down-valuation aanvankelijk invloed kan hebben op het rendement op investeringen, is het belangrijk om het investeren in vastgoed als een langetermijnstrategie te zien en je niet teveel zorgen te maken over een kleine waardedaling in de markt. 

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts