1. Home
  2. Kennisbank
  3. Algemeen
  4. Belangrijk bij het Starten: Hoe Leer je Investeren in Vastgoed?

Belangrijk bij het Starten: Hoe Leer je Investeren in Vastgoed?

Het is belangrijk dat je je realiseert dat je naast aantrekkelijke rendementen soms ook tegenslagen kan hebben. Dit moet je zowel financieel als mentaal kunnen dragen. Je moet alleen investeren met geld dat je kan missen en daarnaast ook voorbereid zijn met een buffer voor tegenvallers. Wij raden aan om in meerdere projecten te investeren en zo je risico te verspreiden

Mentaal betekent dit dat je geduld, doorzettingsvermogen en creatief vermogen nodig hebt om projecten succesvol te doen slagen, met name bij ingewikkeldere en grotere (nieuwbouw)projecten. Om even een voorbeeld te noemen: een taxatie die veel lager uitvalt door conservatieve rekenmethodes, waardoor er aanzienlijk minder financiering verstrekt wordt. Een woning die bedoeld was als flip (aankopen, opknappen en verkopen), maar door de veranderende markt en omstandigheden wordt omgezet in een buy-to-let.

Met schaalbaar investeren heb je meer armslag met meer vermogen. Kosten zoals administratie-, advies- en financieringskosten worden verhoudingsgewijs lager zodra het verdeeld kan worden over meer projecten. Interessant genoeg zullen er ineens meer deuren open gaan. Zo kunnen banken voor de financiering van één klein appartement ernorm lastig doen, terwijl het bij een heel appartementencomplex een stuk makkelijker kan zijn.

Daarom zijn wij van mening dat het verstandig is om pas een eigen portfolio van Brits vastgoed op te bouwen als je de ambitie hebt om minimaal €200.000 te investeren.

Investeren in vastgoed kan initieel ontmoedigend lijken, vooral voor beginners. Maar met de juiste stappen en bronnen, kun je jezelf succesvol onderwijzen in deze spannende en potentieel lucratieve arena. Hier is een stappenplan om te beginnen met het leren over vastgoedinvesteringen:

Basiskennis

1. Boeken en Artikelen: Er zijn talloze boeken en online artikelen beschikbaar over vastgoedinvesteringen. Zoek naar titels die gericht zijn op beginners. Voor tips kijk hier.

2. E-book Succesvol Investeren in Brits Vastgoed: Ons e-book.

Onderwijs jezelf: Er zijn talloze bronnen, van boeken tot online cursussen, die de basisprincipes van vastgoedinvesteringen behandelen. Voordat je je geld in een project stopt, zorg ervoor dat je begrijpt wat je doet. Lees in deze blog de beste boeken over vastgoed en beleggen.

Bepaal je budget: Hoeveel kun je comfortabel investeren zonder je financiële stabiliteit in gevaar te brengen? Houd rekening met alle kosten, inclusief onderhoud, belastingen, en eventuele hypotheekbetalingen.

Bouw een team: Dit kan makelaars, vastgoedadviseurs, en zelfs aannemers omvatten. Hun expertise kan van onschatbare waarde zijn bij het selecteren en beheren van vastgoed.

Netwerken en Mentorschap

1. Netwerk Evenementen: Sluit je aan bij lokale of online netwerkgroepen gerelateerd aan vastgoed. Het ontmoeten van ervaren investeerders kan waardevolle inzichten opleveren.

2. Zoek een Mentor: Overweeg het vinden van een mentor die succes heeft in vastgoedinvesteringen. Je mentor kan praktische adviezen en richtlijnen bieden.

Volg Actuele Markttrends

1. Marktonderzoek: Volg vastgoedmarkttrends in de regio’s waarin je geïnteresseerd bent. Dit omvat het bestuderen van prijsontwikkelingen, huurprijzen en lokale economische factoren.

2. Due diligence: Train jezelf in de doen van due diligence, zie hier.

3. Nieuws en Publicaties: Abonneer je op vastgoednieuwsbrieven en volg gerenommeerde vastgoedpublicaties voor actuele informatie.

Leer Over Financiering

1. Hypotheekopties: Begrijp de verschillende soorten hypotheken en financieringsopties die beschikbaar zijn voor vastgoedinvesteerders. Zie hier.

2. Belastingen en Verzekeringen: Raak vertrouwd met de belastingimplicaties en verzekeringseisen van vastgoedbezit.

Doe Praktijkervaring Op

1. Case Studies: Bestudeer case studies om een beter begrip te krijgen van hoe vastgoedinvesteringen werken in de praktijk. Bijvoorbeeld projecten van mensen uit je netwerk.

2. Kleine Projecten: Overweeg te beginnen met een klein project, zoals het investeren in een klein huurpand, om praktische ervaring op te doen.

Blijf Leren en Aanpassen

1. Blijvende Educatie: De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging, dus het is belangrijk om jezelf voortdurend bij te scholen.

2. Foutenanalyse: Leer van je eigen fouten en die van anderen. Dit is een cruciaal onderdeel van groei en ontwikkeling in vastgoedinvesteringen.

Houd je risico’s zo klein mogelijk

1. Doe zelf grondig onderzoek: Vastgoedwaarden kunnen stijgen en dalen. Het is belangrijk om je niet teveel te focussen op korte termijn fluctuaties, maar op de lange termijn waarde van je investering.

2. Houd een buffer achter de hand: Reparaties en onderhoud kunnen duurder uitvallen dan verwacht. Zorg altijd voor een financiële buffer. Ook is het mogelijk dat een van je woningen tijdelijk leeg komt te staan, dit betekent geen huurinkomsten terwijl de kosten blijven lopen.

3. Professionele hulp: Schakel professionele hulp wanneer dat nodig is en dat jou kan helpen

Conclusie

Het leren investeren in vastgoed vereist tijd, geduld en toewijding. Door een combinatie van zelfstudie, netwerken, praktijkervaring en voortdurende educatie kun je de kennis en vaardigheden opbouwen die nodig zijn om succesvol te zijn in deze dynamische en potentieel belonende investeringssector. Onthoud dat elk pad naar succes uniek is, en wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de andere. Wees bereid om je aan te passen en te leren van elke ervaring.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts