1. Home
  2. Kennisbank
  3. Algemeen
  4. Beginnen met Investeren in Brits Vastgoed: De eerste 10 stappen

Beginnen met Investeren in Brits Vastgoed: De eerste 10 stappen

Investeren in vastgoed heeft het imago als een van de meest solide en winstgevende investeringen die men kan doen. Maar voor iemand die de wereld van vastgoedinvesteringen wil betreden, kan het overweldigend aanvoelen. Waar moet je beginnen? Wat moet je weten? En hoe vermijd je de valkuilen die zoveel beginners treffen? Als jij iemand bent die graag die eerste stap wil zetten, dan is deze blog voor jou.

1. Kennis is Kracht

Voordat je een cent investeert, investeer je eerst in kennis. Er zijn talloze bronnen beschikbaar: boeken, trainingen, online cursussen, podcasts over vastgoedinvesteringen en ons e-book. Een echte klassieker is “Rijke pa, arme pa” van Robert Kiyosaki. Lees in deze blog meer financiële boeken.

2. Ken je Financiën

Zorg ervoor dat je weet hoeveel je kunt investeren en hoe je de investering gaat financieren. Dit kan zijn door middel van eigen middelen, een hypotheek of een combinatie. Praat met een financieel adviseur of een hypotheekadviseur om je opties te verkennen. Lees in deze blog meer over vastgoed financieren.

3. Bepaal Je Strategie

Er zijn verschillende manieren om in vastgoed te investeren:

Of je nu kiest voor residentieel, commercieel of gemengd gebruik, elke investeringstype komt met zijn eigen set van kansen en uitdagingen. Residentieel vastgoed is vaak een toegangspunt voor nieuwe investeerders, terwijl commercieel vastgoed kan leiden tot hogere rendementen maar ook meer kapitaal vereist. Zie ook deze blog.

Dit zijn onze 3 meest voorkomende strategieën:

  • Verhuur: Hierbij koop je een pand en verhuur je het voor de korte of lange termijn, zodat je maandelijks huur ontvangt.
  • Flipping: Dit betekent een huis kopen, het opknappen en het snel weer verkopen voor winst.
  • Transformeren: Hierbij koop je een object, zoals bijvoorbeeld een kantoor, en transformeer je het naar woningen die vervolgens verkoopt of verhuurt.

De beste strategie hangt af van je financiële situatie, je vaardigheden en je risicotolerantie.

4. Bepaal je locatie

Hoewel het het fijnst is om bij jou in de omgeving te beginnen, je kent de markt, de buurten en de prijzen beter, is dit soms niet de beste keuze. Investeren in Nederlands vastgoed is namelijk, door de recente maatregelen van de Nederlandse overheid, steeds minder interessant. Om deze reden zoeken steeds meer Nederlandse investeerders naar kansen over de grens.

5. Analyseer de Markt

Niet elk vastgoed is een goede investering. Onderzoek de markt grondig. Wat zijn de gemiddelde verkoopprijzen? Hoe lang staan huizen te koop? Hoe zit het met de huurprijzen? Dit helpt je om te bepalen of een pand een goede deal is. Een diepgaand begrip van de vastgoedmarkt is belangrijk. Dit betekent dat je op de hoogte moet blijven van markttrends, huurprijzen, vastgoedwaarderingen en economische factoren die de markt beïnvloeden. Scherp je kennis aan door marktrapporten te lezen, met lokale makelaars te praten en financiële nieuwsbronnen te volgen.

6. Inspectie en Due Diligence

Voordat je een pand koopt, moet het grondig worden geïnspecteerd. Overweeg om een professional in te huren die het pand inspecteert op gebreken. Daarnaast moet je een gedegen due diligence uitvoeren om ervoor te zorgen dat er geen verborgen gebreken of juridische problemen zijn.

7. Bereid Je Voor op Uitdagingen

Elke vastgoedinvestering brengt risico’s met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met onverwachte reparaties, moeilijke huurders of een dalende markt. Het is belangrijk om deze risico’s te identificeren en strategieën te ontwikkelen om ze te beheersen. Dit kan onder meer het diversifiëren van je portefeuille en het zorgvuldig screenen van huurders omvatten. Het is belangrijk om een financiële buffer te hebben voor deze uitdagingen.

8. Netwerk en Bouw een Team

Vastgoed is geen solosport. Maak connecties in de industrie. Je hebt wellicht een makelaar, een accountant, een notaris, en een aannemer nodig. Door te netwerken, kom je ook meer te weten over de lokale markt en wellicht over deals die nog niet openbaar zijn gemaakt.

9. Laat Emoties Buiten de Deur

Het kopen van een investeringspand is niet hetzelfde als het kopen van een huis om in te wonen. Laat je niet leiden door emoties. Het gaat puur om de cijfers en of ze kloppen. De juiste mindset is cruciaal in vastgoedondernemerschap. Neem een positieve houding aan, wees bereid om te leren en snel te kunnen schakelen en jezelf aan te passen aan de situatie. Vastgoed vraagt om geduld, doorzettingsvermogen en het vermogen om risico’s te nemen en van fouten te leren. Het cultiveren van een ondernemersmindset helpt je om kansen te zien, innovatieve oplossingen te vinden en duurzame relaties op te bouwen. Zie ook deze blog.

10. Bedenk hoeveel tijd je er zelf in wilt steken

Maak voor jezelf goed de overweging hoeveel tijd je wilt steken in investeren in (Brits) vastgoed. Als het niet je ambitie is om actief bezig te zijn met de investeringen in de UK, dan kan je bijvoorbeeld te overwegen een vastgoed portfolio op te bouwen met hulp van Securin, een lening te verstrekken of passief deel te nemen aan een nieuwbouw- of transformatieproject.

Conclusie

Vastgoed kan een zeer lucratieve investering zijn, maar het is essentieel om je huiswerk te doen en voorbereid te zijn. Door jezelf te onderwijzen, je netwerk op te bouwen, grondig marktonderzoek te doen en voorbereid te zijn op uitdagingen, zet je jezelf op het pad naar succes in de wereld van vastgoedinvesteringen. Het belangrijkste is om de eerste stap te zetten. Met de juiste kennis, voorbereiding en financiële buffer, kun jij ook profiteren van de vele voordelen van investeren in vastgoed.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts