1. Home
  2. Kennisbank
  3. Algemeen
  4. Mens & Cultuur in de UK

Mens & Cultuur in de UK

De geschiedenis van het VK is lang en complex, met invloeden van de Kelten, Romeinen, Angelsaksen, Vikingen en Normandiërs. Deze invloeden hebben een blijvende impact gehad op de cultuur, taal en architectuur van het land. Historische gebouwen zoals kastelen en kathedralen getuigen van dit rijke verleden en trekken jaarlijks miljoenen toeristen.

Engeland kent een brede cultuur, met voorop de sportcultuur. Veel sporten die vandaag de dag wereldwijd gespeeld worden zijn oorspronkelijk ‘uitgevonden’ in Engeland. Rugby, golf, cricket en natuurlijk voetbal zijn de nationale sporten. Voor vele mensen in Engeland is het voetbal een ‘way of life’. De populariteit van clubs als Manchester United, Liverpool, Arsenal en Chelsea beperkt zich niet tot alleen het land zelf.

Naast de sport is ook de muziekcultuur erg bekend. De Britse pop/rock bands hebben een gigantische invloed op de wereldwijde muziek gehad. Bands als the Beatles, Pink Floyd maar ook Radiohead en Coldplay zijn wereldwijd bekend.

Ook de Engelse theatercultuur is eeuwenlang leidend geweest. De ‘plays’ van Shakespeare worden nog steeds volop opgevoerd in kleine en grote theaters in Engeland.

De cultuur van het Verenigd Koninkrijk is een rijke mozaïek van tradities, kunst, muziek en sociale gewoonten. Het is een levendige en dynamische cultuur die voortdurend evolueert, terwijl het zijn diepe historische wortels behoudt. Deze unieke combinatie maakt het VK tot een fascinerende plek om te verkennen en te begrijpen.

Britten zijn over het algemeen fijne mensen om mee samen te werken, ze zijn beleefd en correct. Het woord “sorry” zal je dan ook regelmatig horen als je met ze in gesprek gaat. Verder houden ze niet van voordringen en wachten ze netjes op hun beurt als ze in de rij staan. De Engelsman houdt van goede manieren en is hier erg trots op. Sarcasme en zelfspot zijn typerend voor de Britse humor. Het motto van de Engelsman: neem jezelf niet te serieus en gebruik gênante momenten of je onhandigheid en maak er een leuk grapje van. Wie kent overigens niet de bekende comedyseries, die doordrenkt zijn van deze typisch Engelse humor? Wij hebben hierdoor ook enorm leuke samenwerkingen met onze Britse partners.

Als je ooit een echt Britse woning bent binnengewandeld, dan merk je direct de cultuurverschillen met Nederland op gebied van wonen. Mensen hebben nog nooit gehoord van stadsverwarming en wonen in vrij hokkerige huizen met veel kleine kamertjes. De lokale bevolking in de UK heeft duidelijk andere voorkeuren dan een gemiddeld Nederlands gezin. En dit stopt niet bij cosmetische voorkeuren voor bijvoorbeeld hoogpolig tapijt i.p.v. laminaat. Zo zijn we in Nederland gewend dat er veel digitaal geregeld is en dat een verkoopproces in 48 uur rond kan zijn, mocht de notaris toevallig direct beschikbaar zijn voor een overdracht. In de UK gaat het er heel anders aan toe. Daar moeten eerst searches gedaan worden door de solicitor (notaris), dit is onderzoek naar legale zaken, zoals wat de eigendomsgrenzen zijn van het stuk grond. Dit kan in het meest extreme geval maanden duren. En waar in Nederland de koper na 3 dagen niet onder de koop uit kan, staat er in de UK niets vast tot zo’n 2 weken voordat het geld op je rekening staat. Lees hier meer over het aankoopproces.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts