1. Home
  2. Kennisbank
  3. Algemeen
  4. Investeren in Vastgoed in de UK en de Brexit

Investeren in Vastgoed in de UK en de Brexit

Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit vier individuele landen, namelijk Schotland, Engeland, Wales en Noord-Ierland. Dit zijn allemaal landen met hun eigen wetgeving en cultuur. Het eiland zelf wordt Groot-Brittannië genoemd en omvat Engeland, Schotland en Wales.

Een vakantie naar Engeland, is eigenlijk een vakantie naar een deel van het Verenigd Koninkrijk. Hetzelfde geldt voor vakanties naar Schotland, Wales of Noord-Ierland, het is belangrijk om te onthouden dat deze landen allemaal deel uitmaken van het Verenigd Koninkrijk en dus niet als afzonderlijke landen worden beschouwd.

Maar wat heeft de Brexit hiermee te maken? Nou, het Verenigd Koninkrijk was voorheen lid van de Europese Unie. Dit betekende dat er vrij verkeer van personen, goederen en diensten was tussen de EU-lidstaten en de UK. Met de Brexit heeft het Verenigd Koninkrijk ervoor gekozen om de EU te verlaten en zijn er nieuwe afspraken gemaakt over de handel en de rechten van EU-burgers die in de UK wonen en andersom. 

Dit kan betekenen dat het reizen naar het Verenigd Koninkrijk voor ons iets ingewikkelder wordt. Ook kan het zijn dat de prijzen van bepaalde producten of diensten veranderen omdat er nieuwe handelsafspraken zijn gemaakt. Het is nog afwachten hoe deze afspraken zich zullen ontwikkelen en wat de uiteindelijke gevolgen zullen zijn. Belangrijk is dat het belastingverdrag tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk intact gebleven is, waardoor veel fiscale afspraken overeind zijn gebleven.

Ondanks de Brexit zijn de huizenprijzen de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Volgens het gerenommeerde onderzoeksbureau Savills is de verwachte stijging in huizenprijzen in de gehele UK gemiddeld 21,6% tussen 2023 en 2028. Omdat jij als investeerder in Brits vastgoed niet handelt over de landsgrenzen vormt de Brexit ook geen belemmeringen voor jou.

Kortom, het Verenigd Koninkrijk bestaat uit vier individuele landen en het eiland zelf wordt Groot-Brittannië genoemd. Met de Brexit heeft het Verenigd Koninkrijk ervoor gekozen om de EU te verlaten en zijn er nieuwe afspraken gemaakt over de handel en de rechten van EU-burgers die in het VK wonen en andersom. Dit kan gevolgen hebben voor het reizen en de prijzen van bepaalde producten of diensten. Maar laten we vooral onthouden dat Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland individuele landen zijn met hun eigen unieke cultuur en tradities!

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts