Waar Investeren in Vastgoed in het Buitenland? Nieuwe Horizon voor Nederlandse Investeerders

door | dec 21, 2023

Home » Vastgoed kopen in het buitenland » Waar Investeren in Vastgoed in het Buitenland? Nieuwe Horizon voor Nederlandse Investeerders

Nederlandse vastgoedinvesteerders die zich beperkt voelen door wet- en regelgeving wenden zich steeds vaker tot buitenlandse markten. Investeren in internationaal vastgoed biedt niet alleen diversificatie en potentieel hogere rendementen, maar opent ook deuren naar nieuwe kansen en ervaringen. Laten we het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Wales) en andere landen bekijken als veelbelovende opties voor jouw volgende vastgoedinvestering.

Vastgoedinvesteringen in het Verenigd Koninkrijk

Voordelen

1. Stabiele Markt: De UK, bekend om zijn stabiele en voorspelbare vastgoedmarkt, biedt een solide basis voor investeringen.

2. Sterke Huurmarkt: Steden als Londen, Manchester, Birmingham, Newcastle, Liverpool, Middlesbrough, Cardiff, Newport en de dorpen daaromheen hebben een sterke vraag naar huurwoningen, wat zorgt voor een consistente cashflow. Lees hier meer over de Britse vastgoedmarkt.

3. Waardestijging: Jarenlange waardestijging door een combinatie van woningtekorten en bevolkingsgroei.

4. Juridische Transparantie: De UK heeft een duidelijk en rechtlijnig juridisch systeem voor vastgoedtransacties.

5. Liberaler huurrecht: De verhuurder heeft meer rechten dan Nederland, zo kan bijvoorbeeld ook de verhuurder het huurcontract opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn.

6. Betaalbaarheid: Woningen in de UK zijn in sommige gebieden aanzienlijk betaalbaarder dan in Nederland. Je kunt al een eengezinswoning kopen vanaf £50.000.

7. Mogelijkheid tot (her)financiering: Het is mogelijk een hypotheek te vestigen op het vastgoed, waardoor er gebruik gemaakt kan worden van het hefboomeffect (zie deze blog) en geld terug naar Nederland gehaald kan worden.

8. Taal: Engels is voor de meesten een taal die goed beheerst wordt, wat communicatie met lokale partners ten goede komt.

Andere Landen om te Overwegen

Duitsland

 • Sterke Economie: Duitsland, met de grootste economie in Europa, biedt stabiliteit en groeipotentieel.
 • Hoge Huurvraag: Steden als Berlijn en München hebben een hoge vraag naar huurwoningen, ideaal voor investeerders die op zoek zijn naar stabiele inkomsten. Rendementen zijn echter relatief laag.

Spanje

 • Toeristische Aantrekkingskracht: Door het zonnige klimaat en de rijke cultuur is Spanje een populaire keuze voor vakantiewoningen.
 • Betaalbaarheid: In vergelijking met andere West-Europese landen biedt Spanje betaalbare vastgoedopties.

Portugal

 • Fiscale Voordelen: Portugal biedt fiscale voordelen voor buitenlandse investeerders, zoals de Non-Habitual Resident-status.
 • Toeristische Groei: De toenemende populariteit als toeristische bestemming versterkt de vraag naar vastgoed.

Verenigde Staten

 • Diversiteit van de Markt: De VS biedt een grote diversiteit aan vastgoedmarkten, van stedelijke appartementen tot landelijke huizen.
 • Investeringsmogelijkheden: Gebieden zoals Florida en New York zijn vooral aantrekkelijk voor internationale investeerders.

Overwegingen bij Internationaal Investeren

Kennis van de Lokale Markt

Elke markt heeft zijn eigen nuances. Kennis van lokale wetten, belastingen en markttrends is cruciaal.

Valutarisico

Wisselkoersschommelingen kunnen invloed hebben op je rendement. Het is belangrijk om dit risico te beheren.

Culturele Verschillen

Begrip van de lokale cultuur en zakelijke praktijken kan je helpen betere investeringsbeslissingen te nemen.

Fiscale Overwegingen

Internationale vastgoedinvesteringen kunnen complex zijn vanuit fiscaal oogpunt. Professioneel advies is essentieel.

Conclusie

Voor Nederlandse investeerders die uitdagingen ondervinden op de lokale markt, biedt het buitenland talloze kansen. Of je nu kiest voor het stabiele Verenigd Koninkrijk, het economisch sterke Duitsland, het zonnige Spanje of Portugal, of de diverse Verenigde Staten, internationaal vastgoed kan een waardevolle aanvulling zijn op je portefeuille. Met de juiste voorbereiding, onderzoek en advies kun je de wereld van internationaal vastgoed betreden en de vruchten plukken van jouw grensoverschrijdende investeringen.

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Meest recente Blogs

Taxatie van vastgoed in Engeland of de UK bij een hypotheek

"Down valuation" van een vastgoedobject door de taxateur! Een veel voorkomend fenomeen in de UK! Hoe werken taxateurs? Hoewel hun opdracht is om vandaag de waarde van het pand te bepalen, nemen ze natuurlijk ook een element van hun mening over de toekomst op. Als ze...

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

14 en 15 maart was het zover, de property tour naar Wales. De tour beloofde 2 drukke dagen vol interessante en diverse vastgoedobjecten, variërend van nieuwbouwlocaties tot historische transformaties. Deze 2 dagen bestond de planning uit veel in de auto zitten,...

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

 • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
 • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
 • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
 • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
 • Hoe werkt het aankoopproces?
 • Hoe financier ik Brits vastgoed?
 • Hoe wordt het vastgoed belast?
 • Hoe staat de Britse economie ervoor?
 • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
 • Onze insiders tips!