Analyse van de Huizenprijzen in Engeland en Wales (Verenigd Koninkrijk): Trends, Regio’s en Toekomstverwachtingen

door | dec 19, 2023

Home » Brits vastgoed: Algemeen » Analyse van de Huizenprijzen in Engeland en Wales (Verenigd Koninkrijk): Trends, Regio’s en Toekomstverwachtingen

De vastgoedmarkt in Engeland is altijd dynamisch geweest, met aanzienlijke verschillen in huizenprijzen, afhankelijk van regio, leeftijd van de woningen en economische factoren. Deze blog duikt in de huidige stand van zaken, met een blik op historische prijsstijgingen en toekomstige verwachtingen.

Gemiddelde Huizenprijzen

De gemiddelde huizenprijzen in Engeland vertonen een grote diversiteit. Volgens recente gegevens ligt de gemiddelde prijs van een huis in Engeland rond de £250.000 tot £300.000. Dit gemiddelde varieert echter aanzienlijk afhankelijk van de regio en de soort woning. In de goedkoopste regio’s heb je al woningen vanaf £40.000-50.000. Aanzienlijk lagere prijzen dan in Nederland dus.

Duurste en Goedkoopste Regio’s

1. Duurste Regio’s:

 • Londen staat bekend om zijn hoge vastgoedprijzen, met gemiddelden die aanzienlijk hoger liggen dan de rest van Engeland.
 • Het Zuidoosten van Engeland, inclusief gebieden zoals Surrey en Oxfordshire, volgen Londen met hogere gemiddelden.

2. Goedkoopste Regio’s:

 • Het Noorden van Engeland, met name steden als Liverpool, Hull en Blackpool, bieden enkele van de meest betaalbare woningen.
 • De regio’s in het Noordoosten, zoals de regio rondom Middlesbrough en Newcastle, staan ook bekend om hun relatief lage huizenprijzen.
 • Sommige gebieden in Wales hebben eveneens gemiddeld lage huizenprijzen.

Leeftijd van Huizen

De leeftijd van woningen in Engeland is zeer gevarieerd, met een mix van historische gebouwen en moderne ontwikkelingen. Het Verenigd Koninkrijk heeft, in tegenstelling tot Nederland een grote woningvoorraad die voor 1900 gebouwd is. Dit zijn oude statige villa’s, maar ook vele oude mijnwerkershuisjes. Oudere eigendommen, vooral Victoriaanse en Edwardiaanse huizen, zijn vaak duurder vanwege hun karakter en locatie in gevestigde gebieden. Nieuwbouwwoningen bieden moderne voorzieningen maar kunnen minder karakter hebben.

Historische Waardestijging

De huizenprijzen in Engeland hebben historisch gezien een opwaartse trend vertoond. De afgelopen honderd jaar zijn de prijzen aanzienlijk gestegen, ondanks periodieke dalingen tijdens economische recessies zoals de financiële crisis van 2008. Deze stijging is vooral opvallend in Londen en het Zuidoosten, waar de vraag naar huisvesting het aanbod vaak overtreft.

Toekomstige Waardestijging

De verwachtingen voor de toekomstige waardestijging van huizen in Engeland zijn gemengd. Factoren zoals Brexit, de huidige economische situatie en de pandemie van COVID-19 hebben enige onzekerheid in de markt gebracht. Echter, op lange termijn wordt verwacht dat de huizenprijzen zullen blijven stijgen mede door een combinatie van bevolkingsgroei en een groot tekort aan woningen. Lees in deze blog meer over de Britse vastgoedmarkt.

 • Invloed van Urbanisatie: Stedelijke gebieden, vooral in en rond Londen, zullen waarschijnlijk hogere waardestijgingen zien vanwege de aanhoudende vraag.
 • Effect van Infrastructuur: Nieuwe infrastructuurprojecten, zoals het treinnetwerk High Speed 2 (HS2), kunnen ook invloed hebben op de waarde van vastgoed in betrokken regio’s.

Conclusie

De huizenmarkt in Engeland blijft een fascinerend en complex gebied voor potentiële investeerders en huizenkopers. Met de regionale variaties in prijzen, de charme van oudere huizen versus de efficiëntie van nieuwe ontwikkelingen, en de voortdurende economische veranderingen, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen en goed geïnformeerd te zijn alvorens een beslissing te nemen over vastgoedinvesteringen. Hoewel de toekomst onzeker kan zijn, blijft vastgoed in Engeland een aantrekkelijke optie voor velen die op zoek zijn naar stabiliteit en langetermijngroei in hun investeringsportfolio.

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Meest recente Blogs

Taxatie van vastgoed in Engeland of de UK bij een hypotheek

"Down valuation" van een vastgoedobject door de taxateur! Een veel voorkomend fenomeen in de UK! Hoe werken taxateurs? Hoewel hun opdracht is om vandaag de waarde van het pand te bepalen, nemen ze natuurlijk ook een element van hun mening over de toekomst op. Als ze...

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

14 en 15 maart was het zover, de property tour naar Wales. De tour beloofde 2 drukke dagen vol interessante en diverse vastgoedobjecten, variërend van nieuwbouwlocaties tot historische transformaties. Deze 2 dagen bestond de planning uit veel in de auto zitten,...

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

 • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
 • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
 • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
 • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
 • Hoe werkt het aankoopproces?
 • Hoe financier ik Brits vastgoed?
 • Hoe wordt het vastgoed belast?
 • Hoe staat de Britse economie ervoor?
 • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
 • Onze insiders tips!