Samen Sterk: Hoe Je Succesvol Gezamenlijk Investeert in Brits Vastgoed

door | okt 16, 2023

Home » Opbouwen van een vastgoed portfolio » Samen Sterk: Hoe Je Succesvol Gezamenlijk Investeert in Brits Vastgoed

Investeren in vastgoed is een beproefde strategie voor vermogensopbouw en het genereren van passieve inkomsten. Maar voor velen kan de hoge instapkosten van vastgoed een belemmering vormen. Hier komt het concept van gezamenlijk investeren in beeld.

Wat Betekent Gezamenlijk Investeren?

Het idee achter gezamenlijk investeren is eenvoudig: in plaats van als individu een heel pand te kopen, bundel je je middelen met andere investeerders. Dit kan familie zijn, vrienden of zelfs gelijkgestemde vreemden. Door samen te werken, kunnen investeerders eigendommen verwerven die ze zich alleen misschien niet zouden kunnen veroorloven.

Investeren met je Kinderen: Vroegtijdige Vermogensopbouw

Een unieke benadering van gezamenlijk investeren is het samenwerken met je kinderen. Door vroeg te beginnen met investeren, geef je jouw kinderen niet alleen een voorsprong in de wereld van vastgoed, maar je biedt hen ook waardevolle lessen over financiële planning, verantwoordelijkheid en financiële onafhankelijkheid.

Een gezamenlijke investering kan dienen als een praktische introductie tot vermogensbeheer voor jongeren. Ze leren over de vastgoedmarkt, hypotheekfinanciering, en het belang van goed onderhoud en beheer van eigendommen.

Daarnaast maakt deze vorm van investeren deel uit van een grotere estate planning strategie. Door nu al eigendommen te kopen met je kinderen, kun je potentiële toekomstige belastingverplichtingen minimaliseren en zorg je ervoor dat je vermogen op een gestructureerde en fiscaal efficiënte manier wordt overgedragen.

De Kracht van een Limited Company

In het Verenigd Koninkrijk is een populaire structuur voor gezamenlijk investeren het oprichten van een limited company. Hierbij heeft elke deelnemer een deel van de aandelen en bestaat er gezamenlijk eigenaarschap van het vastgoed.

Het oprichten van een limited company voor vastgoedinvesteringen biedt tal van voordelen:

 • Fiscale Voordelen: Veel investeerders kiezen voor deze structuur vanwege de belastingvoordelen. In sommige gevallen kunnen de belastingtarieven voor bedrijven gunstiger zijn dan die voor individuen.

 • Bescherming van Persoonlijk Vermogen: Door als een bedrijf te opereren, worden de persoonlijke activa van de aandeelhouders afgeschermd van eventuele schulden of verplichtingen van de onderneming.

 • Duidelijkheid in Overeenkomsten: Het hebben van een bedrijfsstructuur zorgt voor een helder kader voor besluitvorming, winstverdeling en andere belangrijke zaken.

De Voordelen van Samenwerken

Naast de financiële voordelen van gezamenlijk investeren, zijn er ook tal van andere voordelen:

 • Risicospreiding: Door samen te werken, kunnen investeerders hun risico’s spreiden over verschillende eigendommen of gebieden.

 • Netwerkopbouw: Door samen te werken met andere investeerders, kan je je professionele netwerk uitbreiden, wat kan leiden tot meer investeringskansen in de toekomst.

 • Kennisdeling: Elke investeerder brengt zijn eigen unieke ervaring en kennis naar de tafel. Door samen te werken, kan je profiteren van de gecombineerde expertise van de groep.

Waarom het Verenigd Koninkrijk?

Het Verenigd Koninkrijk heeft altijd een aantrekkingskracht gehad op internationale vastgoedinvesteerders. Enkele redenen hiervoor zijn:

 • Stabiliteit: Ondanks enkele recente politieke onzekerheden blijft de Britse vastgoedmarkt stabiel met een solide trackrecord van waardevermeerdering op de lange termijn.

 • Diversiteit: Van stadsappartementen in Londen tot schilderachtige plattelandshuizen in de Cotswolds, er zijn kansen voor elke soort investeerder.

 • Sterke Huurmarkt: Grote steden zoals Londen, Manchester en Birmingham, maar ook gebieden als Wales, Noord-Oost en Noord-West Engeland  hebben een sterke vraag naar huurwoningen, wat kansen biedt voor een stabiel rendement.

Conclusie

Gezamenlijk investeren in Brits vastgoed biedt een geweldige kans voor diegenen die de kracht van samenwerking willen benutten. Of je nu een ervaren vastgoedinvesteerder bent of nieuw in de wereld van vastgoed, Securin kan je helpen om je investeringsdoelen te bereiken. Wil jij meer leren over investeren in Brits vastgoed? Download dan nu ons e-book over succesvol investeren in Brits vastgoed en ontdek de geheimen en strategieën die je helpen succes te behalen.

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Meest recente Blogs

Taxatie van vastgoed in Engeland of de UK bij een hypotheek

"Down valuation" van een vastgoedobject door de taxateur! Een veel voorkomend fenomeen in de UK! Hoe werken taxateurs? Hoewel hun opdracht is om vandaag de waarde van het pand te bepalen, nemen ze natuurlijk ook een element van hun mening over de toekomst op. Als ze...

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

14 en 15 maart was het zover, de property tour naar Wales. De tour beloofde 2 drukke dagen vol interessante en diverse vastgoedobjecten, variërend van nieuwbouwlocaties tot historische transformaties. Deze 2 dagen bestond de planning uit veel in de auto zitten,...

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

 • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
 • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
 • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
 • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
 • Hoe werkt het aankoopproces?
 • Hoe financier ik Brits vastgoed?
 • Hoe wordt het vastgoed belast?
 • Hoe staat de Britse economie ervoor?
 • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
 • Onze insiders tips!