Het Gemiddelde Rendement van Vastgoed in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Wales)

door | dec 11, 2023

Home » Opbouwen van een vastgoed portfolio » Het Gemiddelde Rendement van Vastgoed in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Wales)

Als je geïnteresseerd bent in vastgoedinvesteringen, is het begrijpen van het gemiddelde rendement een cruciale factor in je besluitvormingsproces. In het Verenigd Koninkrijk, met zijn gevarieerde vastgoedmarkt, zijn er verschillende aspecten die het rendement beïnvloeden. Deze blog duikt dieper in wat je kunt verwachten qua rendement van vastgoedinvesteringen in de UK.

Overzicht van de Vastgoedmarkt in de UK

Het Verenigd Koninkrijk heeft een robuuste en diverse vastgoedmarkt die varieert van stedelijke appartementen in Londen, voormalige mijnwerkerswoningen in Wales of Noord-Engeland tot schilderachtige cottages in het Lake District. Deze diversiteit zorgt voor uiteenlopende investeringsmogelijkheden met verschillende rendementsniveaus.

Factoren die Rendement Beïnvloeden

 1. Locatie: De locatie is een van de belangrijkste factoren die het rendement bepalen. Steden zoals Londen, Manchester en Birmingham trekken hogere huren aan, maar hebben ook hogere aankoopprijzen. Hierdoor is het rendement relatief laag in vergelijking met gebieden zoals Wales en Noord-Engeland waar aanschafprijzen lager zijn.
 2. Type Vastgoed: Appartementen, eengezinswoningen, studentenwoningen en commercieel vastgoed bieden allemaal verschillende rendementsniveaus.
 3. Economische Omstandigheden: Economische groei, werkgelegenheid en infrastructuurontwikkelingen in een gebied kunnen de vraag naar vastgoed en dus het rendement beïnvloeden.

Gemiddeld Rendement in het VK

Het gemiddelde rendement van vastgoedinvesteringen in het VK kan variëren, afhankelijk van bovenstaande factoren. Over het algemeen kunnen we enkele algemene trends identificeren:

 1. Residentieel Vastgoed: Voor residentieel vastgoed ligt het gemiddelde rendement vaak tussen de 3% en 8%. Bij Securin bieden wij woningen aan met een minimaal bruto aanvangsrendement van 8%.
 2. Commercieel Vastgoed: Commercieel vastgoed, zoals kantoorruimtes of winkelpanden, kan een hoger rendement opleveren, afhankelijk van de locatie en de staat van het vastgoed.
 3. Voor een uitgebreid overzicht van typen vastgoed investeringen met hun gemiddelde rendementen kijk je hier.

Lange Termijn Waardevermeerdering

Naast het directe rendement uit huuropbrengsten, is waardevermeerdering een belangrijk aspect van vastgoedinvesteringen in de UK. Historisch gezien hebben vastgoedprijzen in de UK een opwaartse trend laten zien, wat bijdraagt aan het totale rendement op lange termijn.

Risico’s en Overwegingen

 1. Marktfluctuaties: Zoals elke investering, kent ook vastgoed marktrisico’s. Het is belangrijk om rekening te houden met potentiële schommelingen in de vastgoedmarkt.
 2. Beheer en Onderhoud: Deze kosten kunnen invloed hebben op je netto rendement en moeten zorgvuldig worden overwogen.
 3. Leegstand: Perioden van leegstand kunnen het rendement beïnvloeden, dus het is belangrijk om een strategie te hebben voor continue verhuur.

Conclusie

Investeren in vastgoed in het Verenigd Koninkrijk kan een aantrekkelijke optie zijn met een redelijk stabiel rendement, vooral als je gericht bent op lange termijn groei en stabiliteit. Echter, zoals bij elke investering, is het cruciaal om je huiswerk te doen: onderzoek de markt, begrijp de risico’s en overweeg jouw eigen financiële doelen en situatie. Met een goed geïnformeerde aanpak en een strategische visie, kan vastgoedinvestering in de UK een waardevolle toevoeging zijn aan jouw investeringsportefeuille.

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Meest recente Blogs

Taxatie van vastgoed in Engeland of de UK bij een hypotheek

"Down valuation" van een vastgoedobject door de taxateur! Een veel voorkomend fenomeen in de UK! Hoe werken taxateurs? Hoewel hun opdracht is om vandaag de waarde van het pand te bepalen, nemen ze natuurlijk ook een element van hun mening over de toekomst op. Als ze...

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

14 en 15 maart was het zover, de property tour naar Wales. De tour beloofde 2 drukke dagen vol interessante en diverse vastgoedobjecten, variërend van nieuwbouwlocaties tot historische transformaties. Deze 2 dagen bestond de planning uit veel in de auto zitten,...

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

Onze kijk op vastgoed is heel simpel: als je horizon maar ver genoeg is kun je nooit verliezen in vastgoed. Prijzen stijgen en dalen – maar zelfs na een daling herstellen ze uiteindelijk altijd zolang je investeert in een land waar een tekort is aan woningen, de...

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

 • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
 • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
 • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
 • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
 • Hoe werkt het aankoopproces?
 • Hoe financier ik Brits vastgoed?
 • Hoe wordt het vastgoed belast?
 • Hoe staat de Britse economie ervoor?
 • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
 • Onze insiders tips!