1. Home
  2. Kennisbank
  3. Algemeen
  4. Verschillende soorten Vastgoed

Verschillende soorten Vastgoed

In tegenstelling tot Nederland is er in de UK een veel grotere spreiding in de woningprijzen met een groter aantal goedkope woningen. In de UK is de gemiddelde woningprijs €333.700, in Nederland is de gemiddelde woningprijs €432.000 Dit is een verschil van bijna €100.000, deze gemiddelde prijzen komen beide uit 2022.

Er zijn verschillende type woningen waarin je kan investeren, in verschillende prijsklassen. Zo heb je al een terraced house (rijtjes huis) vanaf £40.000-50.000, die je kan verhuren voor £350-400 per maand. Ook kan je een blok met meerdere appartementen kopen bijvoorbeeld 4 appartementen voor ongeveer £160.000. Dit is een goede manier om je risico’s te verlagen, omdat wanneer de economie zou dalen de vraag naar de goedkope woningen alleen maar stijgt. Steeds meer mensen zouden dan alleen nog maar lagere huurprijzen kunnen betalen.

Je kan je vastgoed verhuren in 2 verschillende categorieën; residentieel en commercieel.

Residentieel vastgoed is vastgoed voor bewoning. Dit type vastgoed is weer op te splitsen in verschillende soorten vastgoed, bijvoorbeeld appartementen, woonhuizen en studentenhuisvesting. Als verhuurder is dit een type belegging dat in verhouding tot het risico een goed rendement biedt, met name in gebieden waar veel vraag is naar passende woningen. Ook is het minder afhankelijk van de economie, wonen is namelijk een primaire levensbehoefte. Hiermee kan je op een veilige manier je doelen als investeerder bereiken. Bedenk wel voor jezelf, wil ik het zelf gaan verhuren of ga ik op zoek naar een iemand die het kan beheren?

Commercieel vastgoed omvat alle typen vastgoed die niet bedoeld zijn voor bewoning. Commercieel vastgoed betreft dus eigendommen die gebruikt worden voor zakelijke doeleinden, zoals kantoorruimtes, winkels, bedrijfspand en magazijnen. Deze investeringen kunnen hogere rendementen opleveren, maar vereisen vaak een grotere initiële investering en kunnen meer beheer vragen.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts