Home » Starten met vastgoed » Is Investeren in Vastgoed een Goed Idee?

In de wereld van financiële groei en investeringen sta jij als succesvolle ondernemer of vermogende particulier voor een cruciale beslissing: waar je geld in te investeren. Vastgoed blijft een van de meest solide opties, en dit is vooral relevant in de huidige tijd. In deze blog ontdek je waarom investeren in vastgoed een slimme keuze is, vooral nu.

Tegen de Stroom in: Vastgoed als Belegging

Het Nederlandse overheidsbeleid heeft investeren in Nederlands vastgoed minder aantrekkelijk gemaakt, maar dat betekent niet dat vastgoed als belegging als geheel onaantrekkelijk is geworden. Hooguit moet er gekeken worden buiten de Nederlandse landsgrenzen. Laten we eens dieper ingaan op de redenen waarom vastgoedinvesteringen in de huidige tijd een verstandige zet zijn.

Diversificatie van Portefeuille

Het investeren in vastgoed, naast andere assets zoals aandelen, obligaties, goud en/of zilver, eventuele cryptocurrencies stelt je in staat om je portefeuille verder te diversifiëren, wat het risico spreidt en de stabiliteit van je financiën bevordert.

Inflatiebescherming

In deze tijden van economische onzekerheid is inflatie een zorg. Vastgoed dient als een effectieve bescherming tegen inflatie, omdat de waarde van onroerend goed vaak stijgt met de inflatie, waardoor je koopkracht behouden blijft.

Passief Inkomen: Cashflow uit Vastgoed

Tijd is kostbaar. Investeren in vastgoed kan resulteren in een stabiele bron van passief inkomen vanuit huurinkomsten, wat je meer controle en flexibiliteit geeft over de indeling van jouw eigen tijd en hiermee financiële vrijheid. Lees in deze blog meer over financiële onafhankelijkheid. 

Tastbare Activa

Vastgoed is een tastbaar bezit. Dit in tegenstelling tot sommige financiële instrumenten, waarbij de waarde veel afhankelijker is van marktschommelingen.

Lange termijn waardevermeerdering

Historisch gezien is vastgoed in waarde gestegen, ondanks economische recessies. Investeren in vastgoed met een langetermijnvisie kan resulteren in aanzienlijke waardevermeerdering van je investering. 

Hier zijn enkele factoren die bijdragen aan de waardegroei van vastgoed, zelfs in deze tijd:

De locatie van uw vastgoed is van cruciaal belang voor waardegroei. Investeren in gebieden met hoge economisch groei resulteert vaak in aanzienlijke waardestijging, met name als er sprake is van een hoge vraag en beperkt aanbod. Vooral als er ook belemmeringen zijn voor nieuwbouw. Daarnaast kan je de waarde van vastgoed verhogen door te renoveren en verduurzamen. Lees in deze blog meer over waardestijging. 

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Meest recente Blogs

Taxatie van vastgoed in Engeland of de UK bij een hypotheek

"Down valuation" van een vastgoedobject door de taxateur! Een veel voorkomend fenomeen in de UK! Hoe werken taxateurs? Hoewel hun opdracht is om vandaag de waarde van het pand te bepalen, nemen ze natuurlijk ook een element van hun mening over de toekomst op. Als ze...

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

14 en 15 maart was het zover, de property tour naar Wales. De tour beloofde 2 drukke dagen vol interessante en diverse vastgoedobjecten, variërend van nieuwbouwlocaties tot historische transformaties. Deze 2 dagen bestond de planning uit veel in de auto zitten,...

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

Onze kijk op vastgoed is heel simpel: als je horizon maar ver genoeg is kun je nooit verliezen in vastgoed. Prijzen stijgen en dalen – maar zelfs na een daling herstellen ze uiteindelijk altijd zolang je investeert in een land waar een tekort is aan woningen, de...

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
  • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
  • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
  • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
  • Hoe werkt het aankoopproces?
  • Hoe financier ik Brits vastgoed?
  • Hoe wordt het vastgoed belast?
  • Hoe staat de Britse economie ervoor?
  • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
  • Onze insiders tips!