1. Home
  2. Kennisbank
  3. Portfolio Uitbreiden
  4. Een Vastgoedportefeuille opbouwen in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Wales)

Een Vastgoedportefeuille opbouwen in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Wales)

Het is niet het meest optimaal om te investeren in enkel één vastgoedpand, daarom kiezen veel mensen ervoor om hun portefeuille uit te breiden. Hoe kunt u dat het beste doen?

Heeft u al een eerste pand in uw bezit, dan heeft uw de grootste stap al gezet. Het eerste pand is in de meeste gevallen namelijk de grootste uitdaging. Er zijn drie mogelijkheden om na de aankoop van uw eerste woning het portefeuille uit te breiden.

  • Herfinanciering van huidig woning

De eerste mogelijkheid om uw portefeuille uit te breiden is door het huidige pand te herfinancieren. Op die manier kunt u geld dat vastzit in de stenen vrijmaken en daarmee investeren in een volgenden woning.

  • Overwaarde opnemen van eigen woning

Een alternatieve optie is het opnemen van de overwaarde op uw woning. Met het vrijgekomen bedrag uit de overwaarde kunt u investeren in een nieuw beleggingspand. Hoewel dit sterk lijkt op de eerder genoemde herfinancieringsmethode voor beleggingspanden, ligt het verschil in de financiering. Het vrijgekomen bedrag uit de overwaarde moet voldoende zijn om een tweede woning als beleggingspand aan te schaffen. Indien u over voldoende overwaarde beschikt voor een volledige financiering, hoeft u enkel de hypotheek op uw eigen woning te verhogen. Wilt u meer inzicht krijgen in de mogelijkheden?

  • Vastgoedfinanciering van nieuwe aankoop

Als u niet over voldoende overwaarde beschikt op uw huidige woning of bestaande beleggingspand, kunt u ervoor kiezen om deze deels aan te vullen met spaargeld of te financieren met een verhuurhypotheek, ook wel bekend als buy-to-let-financiering of vastgoedhypotheek. Bij vastgoedinvesteringen komen vaak strategische samenwerkingsverbanden tot stand waarbij onroerend goed wordt aangekocht voor verhuurdoeleinden. Dit kan worden gerealiseerd via een joint venture structuur, zoals bijvoorbeeld een gezamenlijke vastgoed CV.

Diversiteit is Key

Het VK biedt een gevarieerde vastgoedmarkt die beleggers in staat stelt hun risico’s te spreiden. Stedelijke appartementen, landelijke boerderijen, kustwoningen of zelfs studentenflats in bruisende universiteitssteden; er is iets voor elke smaak en elk budget. En met de voortdurende ontwikkeling van nieuwe wijken en regio’s, zijn er altijd nieuwe kansen op de horizon. De gemiddelde woningprijs in de UK is £288.000, terwijl er al woningen te koop zijn vanaf £40.000. Een enorme spreiding in prijzen dus.

Kortom, het opbouwen van een vastgoedportefeuille gaat verder dan alleen het kiezen van mooie panden; het gaat om visie, strategie en het vermogen om de potentie in een markt te zien. Het VK biedt niet alleen historische en esthetische waarde, maar ook een stabiele economische omgeving, een sterk rechtssysteem en een voortdurende vraag naar kwaliteitsvolle woningen.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts