1. Home
 2. Kennisbank
 3. Strategieën
 4. Refurb: Essentiële Stappen bij de Renovatie van Vastgoed

Refurb: Essentiële Stappen bij de Renovatie van Vastgoed

Refurb proces

Het refurb proces heeft de volgende 14 fases:

 • Slopen: verwijderen van alle rommel, schrootjes, oude materialen, keuken en toilet, muren
 • Bouwen: muren verplaatsen, herinrichten, bijbouwen
 • Eerste fase aanleg, elektra en leidingwerk (in muren, onder vloeren)
 • (Gips)platen, voorbereiding op stucwerk
 • Stucen (plastering) muren en plafonds
 • Houtwerk (raam-/deurkozijnen, deuren)
 • Installatie: keuken en badkamer (incl. tegelwerk)
 • Tweede fase aanleg, elektra en leidingwerk (oppervlak)
 • Schilderwerk
 • Tapijten en vloeren
 • Buitenwerkzaamheden (dakgoten, schilderwerk gevel en ramen, tuin, landschapsinrichting)
 • Restpunten (snagging)
 • Certificaten
 • Laatste termijn betalen

De doorlooptijd van de verbouwing is sterk afhankelijk van de grootte van het project, de verbouwingen duren vaak tussen de 2 weken en 9 maanden. Na de verbouwing is het mogelijk om een walk through video en foto updates te ontvangen om te zien hoe de woning uiteindelijk is geworden.

Bij het afronden van een verbouwing is het belangrijk om te zorgen voor de nodige certificeringen en veiligheidscontroles om zeker te zijn van de kwaliteit en veiligheid van de woning.

Het verkrijgen van een Gas- en Elektriciteit Veiligheidscertificaat is nodig om te bevestigen dat de gas- en elektrische installaties veilig en zijn en aan de voorschriften voldoen na de verbouwing. Daarnaast is het aan te bevelen om te zorgen voor een Energielabel (EPC) om de energieprestaties van de woning te evalueren.

Dit geldt ook voor een fire safety check om te voldoen aan de vereiste brandveiligheidsnormen, deze check wordt uitgevoerd door een externe partij.

Utilities and council tax

Gas en elektra

Neem contact op met de netwerkbeheerder om het adres in te voeren en vast te stellen wie de energieleverancier is. Welke partij het netwerk beheerd varieert per regio, de partij heeft informatie over het eigenaarschap van de meter en de meterstanden die moeten worden doorgegeven. In geval van pre-paid meters, waarbij betalingen vooraf moeten worden gedaan, wordt dit voorgeschoten door de sourcing partner of het bouwteam. Het is belangrijk om geduld te hebben tijdens dit proces.

Water

Neem contact op met de waterleverancier om het eigenaarschap en de meterstanden door te geven. De waterleverancier varieert per regio, dus zorg ervoor dat u de juiste contactgegevens voor uw specifieke locatie gebruikt. Wees ook hierbij geduldig tijdens het proces, aangezien het coördineren van deze details en communicatie met de waterleverancier enige tijd in beslag kan nemen.

Council Tax

De gemeentebelasting wordt gebruikt voor verschillende services zoals afvalverwerking en andere diensten die door de gemeente worden geleverd. De berekening van deze belasting is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de grootte en indeling van het huis, het gebied waarin het zich bevindt en de marktwaarde van het pand in 1991. Deze waarde wordt gebruikt als referentiepunt voor de vaststelling van de gemeentelijke belastingen.

Als u meer wilt weten over de gemeentebelastingen kunt u terecht op de website van gov.uk. Op deze website kunt u meer details vinden over de processen en criteria die worden gebruikt bij de bepaling van de marktwaarde van eigendommen, en wat van invloed kan zijn op de hoogte van de gemeentebelasting die wordt geheven.

Als u renovaties of structurele aanpassingen aan uw woning heeft uitgevoerd en u wilt de gemeente informeren over mogelijke kortingen of vrijstellingen van de gemeentebelasting, is het belangrijk om het eigenaarschap van de woning te bevestigen, samen met details over de verbouwingen en eventuele onbewoonbaarheid van het pand. Deze informatie over wijzigingen aan uw woning kan van invloed zijn op hoeveel gemeentebelasting u dient te betalen. Ook als de woning tijdelijk onbewoonbaar is door de verbouwingen, kan dit mogelijk leiden tot een vrijstelling van bepaalde belastingen.

Het is raadzaam om bewijsmateriaal aan te leveren, zoals foto’s van de verbouwingen en mogelijke onbewoonbaarheid van de woning, om uw zaak te ondersteunen.

De kosten van gas/water/licht en gemeentebelasting worden niet meegenomen in de berekening.

Scope and budget

Een persoonlijke strategie met als doel waarde toevoegen aan vastgoedinvesteringen begint dat met het identificeren van een sourcing partner die aansluit bij uw doelstellingen. Wij kunnen u adviseren over de doelgroep, prijsklasse en het type investering dat het beste past bij uw strategie, of het nu gaat om het renoveren en snel doorverkopen (flip) of het verhuren op lange termijn (buy-to-let).

Het is belangrijk om een budget vast te stellen dat past bij uw investeringsdoelstellingen en om vervolgens offertes op te vragen via uw sourcing partner. Zorg ervoor dat u duidelijke afspraken maakt over eventueel meer- en minderwerk om verrassingen te voorkomen.

Betalingen kunnen worden verdeeld over meerdere fasen of termijnen om de financiële lasten te verdelen en de voortgang van het project te waarborgen. Door het opzetten van een duidelijke strategie en het aangaan van transparante afspraken, kunt u waarde toevoegen aan uw vastgoedinvesteringen en uw doelstellingen op een efficiënte en effectieve manier behalen.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts