1. Home
  2. Kennisbank
  3. Strategieën
  4. Nieuwbouw kopen in de UK

Nieuwbouw kopen in de UK

Woningen in de UK zijn in vergelijking met woningen in Nederland gemiddeld veel ouder (vaak gebouwd voor 1900). Dit maakt dat bestaande bouw vaak gepaard gaat met ouderdomsgebreken en hoge onderhoudskosten en dat het zeer uitdagend kan zijn om het te verduurzamen. Om dit te omzeilen kan het erg interessant zijn om te investeren in nieuwbouw in de UK. Ook in het kader van diversificatie.

Indien het aan te kopen object off plan is, oftewel de bouw is nog niet afgerond, dan betaal je slechts een aanbetaling. Dit is vaak slechts 10-25% bij tekenen van het koopcontract. De overige 75-90% betaal je pas bij oplevering. Hiermee zijn financieringskosten tijdens de bouw voor de projectontwikkelaar. Ook heb je hiermee veel tijd om het geld bij elkaar te krijgen.

Rendementen op de verhuur liggen tussen 4-8+% afhankelijk van de locatie. In vergelijking, in Nederland is 4% al veel voor nieuwbouw.

Als jij een van de eerste bent die koopt in een project, kan je tegen een lagere prijs kopen. Hoe meer het project vordert, hoe duurder de appartementen worden. Tegen de tijd dat het appartement opgeleverd wordt, is het hierdoor meestal meteen zo’n 10% meer waard. Naast de waardestijging op de langere termijn.

Veel nieuwbouw appartementencomplexen in stadscentra zijn heel luxe uitgevoerd. Met een eigen conciërge, gym, bioscoopzaal en dakterras voor alle bewoners, soms zelfs een zwembad.
Appartementen worden volledig afgewerkt, dus met keuken, sanitair, wand- en vloerafwerking. Ter vergelijking: Nederlandse nieuwbouw is een kale betonnen bak waar je minimaal nog 10-20k aan moet spenderen om het überhaupt bewoonbaar te maken.
Alles is splinternieuw en komt met garanties, dus de eerste jaren heb je geen onderhoudskosten. Er is geen zelfbewoningsplicht of opkoopbescherming, dit kennen ze in de UK niet.
Je betaalt wel gewoon overdrachtsbelasting in tegenstelling tot Nederland.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Heb je tips of suggesties voor onze kennisbank?

Stuur dan een e-mail naar kennisbank@securinvest.nl met je tip en het bijbehorende artikel. Alvast bedankt!