1. Home
 2. Kennisbank
 3. Aan- en Verkoopproces
 4. Acquire: Het Verwerven van Onroerend Goed

Acquire: Het Verwerven van Onroerend Goed

(Conveyancing) Searches.

Overdrachtsonderzoeken, ook wel bekend als vastgoedonderzoeken, zijn onderzoeken bij overheidsinstanties om gedetailleerde informatie te verkrijgen over het pand dat u overweegt aan te schaffen. Deze zoekopdrachten geven belangrijke informatie over het opleveren over diverse aspecten, zoals de risico’s op overstromingen, de rechten van toegang, en de mogelijke invloed van geplande toekomstige ontwikkelingen op het onroerend goed.

De lokale autoriteit gaat kijken naar een aantal punten.

 • Of jouw pand een monument is
 • Gelegen in een beschermd gebied
 • Gesitueerd in een gebied met boombehoudsverordening
 • Behoefte heeft aan een verbeterings- of renovatiesubsidie
 • In een gebied met rookbeheer
 • Voorstellen voor nieuwe wegen of verkeersregelingen
 • Verontreinigd land
 • Planningbeslissingen die jouw pand beïnvloeden
 • Bouwvoorschriften
 • Als jouw pand in een door radon beïnvloed gebied ligt

Onderzoek van de searches
Wanneer er een koper is voor de woning, begint het proces van searches. Deze onderzoeken worden ingezet door de notaris, en in deze onderzoeken wordt er gekeken naar omgevingsrisico’s. Dit zijn onderzoeken naar bijvoorbeeld overstromingen, mijngangen, lokale planningstoestemmingen etc. Dit proces geeft de koper inzicht in de risico’s van het kopen van de woning, en vroegtijdig te identificeren wanneer deze risico’s aanwezig zijn. Het resultaat van de searches komt ongeveer na twee maanden.

Bouwkundige keuring (house survey)
Een house survey is een grondige bouwkundige inspectie die wordt uitgevoerd door een onafhankelijke inspecteur. Waar het onderzoek van searches meer inzicht geeft in de lokale risico’s, geeft de house survey vooral inzicht in de staat van de woning en welke bouwkundige risico’s of gebreken er zijn.

Bewijs van uitgevoerde verbouwing
Deze documentatie bewijst dat er bouw- of renovatiewerkzaamheden werkelijk zijn verricht. Dit bewijs kan nodig zijn bij het verkopen en oplevering van de woning. Enkele voorbeelden van bewijsvormen zijn: bouwvergunningen, inspectiecertificaten, architectentekeningen en plannen, foto’s voor en na de verbouwing, facturen & kwitanties en garanties & certificaten. Het niet op orde hebben van deze bewijsstukken kan problemen opleveren bij de verkoop.

Water en property

Omdat het in Wales en Engeland nog weleens flink kan regenen is het belangrijk dat al dat hemelwater goed kan worden afgevoerd. Het water en- en afvoeronderzoek richt zich op essentiële informatie met betrekking tot de toegang van een onroerend goed tot water- en afvoervoorzieningen. Dit kan informatie omvatten over overstromingsrisico’s, de nabijheid van waterlichamen zoals rivieren of zeeën, drainage en rioolsystemen, en eventuele restrikingszones met betrekking tot waterbehoud en -beheer.

Environmental

 • Grondverschuivingen
 • Bodemverzakking
 • Verontreinigd land als gevolg van historische stortplaatsen en afvallocaties
 • Het risico op overstromingen van nabijgelegen rivieren of zeeën

Deze onderzoeken duren gemiddeld 48 uur tot weken.

Additional actions

Verzekering

Welke verzekeringen zijn er?

Landlord insurance (flip/BTL)

 • Afsluiten van opstalverzekering (buildings & content)
 • Afsluiten van opstalverzekering voor lege panden (empty property insurance)
 • Huurderving (loss of rent) (optioneel)
 • Aansprakelijkheid (liability) (optioneel)
 • Rechtsbijstand & huurderving (legal & rent guarantee) (optioneel)

Professional indemnity insurance (serviced accommodation)

Public liability insurance (serviced accommodation)

Employers liability insurance (serviced accommodation)

Wel of niet erin?

Op deze 3 sites vind je meer informatie over de verzekeringen in de UK:

Exchange of contracts

Het uitwisselen van contracten is het moment waarop de twee juridische firma’s die de koper en verkoper vertegenwoordigen, ondertekende contracten uitwisselen en de koper een aanbetaling doet. Op dit punt wordt een overeenkomst om een pand te kopen of verkopen juridisch bindend: zodra de koper en de verkoper contracten hebben uitgewisseld, kunnen ze niet meer terugkomen op de deal.

Vaak vindt de uitwisseling telefonisch plaats, waarbij beide advocaten de contracten voorlezen, en vervolgens de documenten onmiddellijk naar elkaar opsturen.

Completion

Het uitwisselen van contracten is het moment waarop de twee juridische firma’s die de koper en verkoper vertegenwoordigen, ondertekende contracten uitwisselen en de koper een aanbetaling doet. Op dit punt wordt een overeenkomst om een pand te kopen of verkopen juridisch bindend: zodra de koper en de verkoper contracten hebben uitgewisseld, kunnen ze niet meer terugkomen op de deal.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts