Vastgoedcoaching: kan een coach jou helpen bij het bereiken van het behalen van jouw vastgoed doelen?

door | dec 6, 2023

Home » Starten met vastgoed » Vastgoedcoaching: kan een coach jou helpen bij het bereiken van het behalen van jouw vastgoed doelen?

Vastgoedcoaching: wat moet je jezelf afvragen?

Vastgoedcoaching was heel hip de afgelopen jaren. Er waren er tientallen mensen die zichzelf vastgoedcoach noemden. Hoe scheid je nou het kaf van het koren? Hoe vind jij een goede coach? En is coaching wel de juiste vorm voor jou?

Wil jij alles zelf doen?

Stel nou dat jij wilt starten met vastgoed in de UK (Engeland, Wales, Schotland) en je zoekt daar hulp of begeleiding bij, bijvoorbeeld in de vorm van coaching, realiseer je dan dat je alles zelf moet doen. De coach doet het niet voor je, geeft je hooguit een steun in de rug, een schop onder je kont, een hoop tips en is jouw sparringpartner. Jij bent zelf 100% verantwoordelijk voor jouw eigen acties en jouw eigen succes.

Wil jij een vastgoedportfolio opbouwen en zo min mogelijk zelf doen?

Overweeg dan om je te laten begeleiden door Securin. Wij ontzorgen jou van A tot Z. Lees hier meer.

Hoe selecteer je een coach als je wilt beleggen in vastgoed?

Je bent er over uit dat je alles zelf wilt doen en hier veel tijd aan wilt besteden. Hoe vind je dan de de juiste begeleiding die aan jouw behoeften voldoet? Waar moet je op letten?

5 Criteria waar je een vastgoed coach op moet checken:

1. Ervaring en expertise: Controleer de ervaring en achtergrond. Zoek naar iemand die al geruime tijd (jarenlang), en met een eigen portfolio, actief is in de Britse vastgoedsector. Dit is gemakkelijk te controleren via Companies House. Laat je niet om de tuin leiden door een fancy website die gemaakt is door iemand die zelf amper ervaring heeft.

2. Specialisatie: Vastgoedinvesteerders kunnen verschillende specialisaties hebben, zoals Buy to Let, Social Housing, House of Multiple Occupation (HMO), aankopen via veiling, transformatie, nieuwbouw. Kies een persoon wiens specialisatie aansluit bij jouw doelen en interesses.

3. Netwerk: Welk professioneel netwerk neemt de vastgoedinvesteerder mee, en hoe lang werkt de investeerder hier zelf actief mee samen?

4. Referenties en getuigenissen: Vraag om referenties of zoek naar getuigenissen van eerdere klanten.

5. Ethiek en integriteit: Controleer of de persoon ethische normen en integriteit hoog in het vaandel heeft staan. Je wilt samenwerken met iemand die eerlijk, betrouwbaar en professioneel is.

Scoort de coach op alle criteria een groen vinkje? Dan komt de belangrijkste vraag:

Heb je een klik met de vastgoedcoach?

Tenslotte is het essentieel om een goede persoonlijke ‘klik’ te hebben. Vertrouwen en een goede werkrelatie dragen bij aan een succesvolle samenwerking.

Door deze criteria te gebruiken bij je beslissing kan je de juiste persoon of partij vinden. Iemand die bij jou past wat betreft jouw persoonlijke en professionele groei in de Britse vastgoedwereld.

Saskia Bussink is een vastgoedcoach met ruime expertise op het gebied van Schots vastgoed. Daarnaast is ze ook gewoon een ontzettend leuke inspirerende vrouw.

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Meest recente Blogs

Taxatie van vastgoed in Engeland of de UK bij een hypotheek

"Down valuation" van een vastgoedobject door de taxateur! Een veel voorkomend fenomeen in de UK! Hoe werken taxateurs? Hoewel hun opdracht is om vandaag de waarde van het pand te bepalen, nemen ze natuurlijk ook een element van hun mening over de toekomst op. Als ze...

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

14 en 15 maart was het zover, de property tour naar Wales. De tour beloofde 2 drukke dagen vol interessante en diverse vastgoedobjecten, variërend van nieuwbouwlocaties tot historische transformaties. Deze 2 dagen bestond de planning uit veel in de auto zitten,...

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

Onze kijk op vastgoed is heel simpel: als je horizon maar ver genoeg is kun je nooit verliezen in vastgoed. Prijzen stijgen en dalen – maar zelfs na een daling herstellen ze uiteindelijk altijd zolang je investeert in een land waar een tekort is aan woningen, de...

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
  • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
  • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
  • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
  • Hoe werkt het aankoopproces?
  • Hoe financier ik Brits vastgoed?
  • Hoe wordt het vastgoed belast?
  • Hoe staat de Britse economie ervoor?
  • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
  • Onze insiders tips!