Wil jij al jaren investeren in vastgoed, maar lukt het maar niet de stap te zetten?

door | dec 23, 2023

Home » Starten met vastgoed » Wil jij al jaren investeren in vastgoed, maar lukt het maar niet de stap te zetten?

Laat je je tegenhouden door twijfels en excuses? Je bent zeker niet de enige.

Welke excuses hoor ik het meest?

1. Ik heb niet genoeg geld: natuurlijk, als je eerst je auto en horloge moet verkopen voordat je kan investeren moet je het vooral niet doen! Maar waar een wil is, is een weg. Zorg voor extra inkomen, bijvoorbeeld door meer uren te gaan werken. Bespaar op onzinnige uitgaven. Zet maandelijks minimaal 10% van je inkomen apart als spaargeld. Vincent Kouters schrijft op LinkedIn ontzettend leuke posts over hoe hij in 5 jaar ‘tonnair’ werd, laat je inspireren. LinkedIn.

2. Vastgoedprijzen dalen: volg vooral niet de kudde. Een aantal jaar geleden wilde iedereen investeren in vastgoed en waren de prijzen sky high. Op dit moment is de markt afgekoeld, juist een perfect instapmoment!

3. Vastgoed is geen veilige investering: elke investering brengt risico’s met zich mee, maar vastgoed heeft zich in de loop der tijd bewezen als een van de stabielere opties. Met een goed onderzoek en een slimme strategie kun je veel van de risico’s beperken.

4. Ik weet niet genoeg over vastgoed: kennis is inderdaad cruciaal in vastgoedbeleggingen, maar dat is geen excuus om niet te starten. Er zijn on- en offline talloze bronnen beschikbaar om je te leren over de markt, strategieën en wat er nodig is om een succesvolle investering te doen.

5. Ik ben bang voor slechte huurders: slechte huurders kunnen problemen veroorzaken, dat is waar. Echter, door een goede screening en een duidelijk huurcontract kun je veel van deze problemen voorkomen. Bovendien kan een goede management partij je hierbij ontzorgen en helpen.

Laat deze excuses je dus niet langer tegenhouden. Met de juiste kennis, een goede strategie en een beetje moed kun je beginnen.

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Meest recente Blogs

Taxatie van vastgoed in Engeland of de UK bij een hypotheek

"Down valuation" van een vastgoedobject door de taxateur! Een veel voorkomend fenomeen in de UK! Hoe werken taxateurs? Hoewel hun opdracht is om vandaag de waarde van het pand te bepalen, nemen ze natuurlijk ook een element van hun mening over de toekomst op. Als ze...

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

14 en 15 maart was het zover, de property tour naar Wales. De tour beloofde 2 drukke dagen vol interessante en diverse vastgoedobjecten, variërend van nieuwbouwlocaties tot historische transformaties. Deze 2 dagen bestond de planning uit veel in de auto zitten,...

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

Onze kijk op vastgoed is heel simpel: als je horizon maar ver genoeg is kun je nooit verliezen in vastgoed. Prijzen stijgen en dalen – maar zelfs na een daling herstellen ze uiteindelijk altijd zolang je investeert in een land waar een tekort is aan woningen, de...

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
  • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
  • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
  • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
  • Hoe werkt het aankoopproces?
  • Hoe financier ik Brits vastgoed?
  • Hoe wordt het vastgoed belast?
  • Hoe staat de Britse economie ervoor?
  • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
  • Onze insiders tips!