Financiële onafhankelijkheid via Brits vastgoed: het verhaal van Paul en Trudi

door | jun 8, 2023

Home » Opbouwen van een vastgoed portfolio » Financiële onafhankelijkheid via Brits vastgoed: het verhaal van Paul en Trudi

Het kan spannend zijn om te beginnen met investeren in Brits vastgoed!

Toch belemmerde dit Paul en Trudi niet om zelf de eerste stappen naar financiële onafhankelijkheid te zetten. Zij wilden graag op een relatief veilige manier hun geld beleggen. Verder wilden zij ook voor Paul een pensioen opbouwen, omdat hij dit als zelfstandig ondernemer niet automatisch opbouwt. Nadat zij hun eerste pand in het Verenigd Koninkrijk (UK) hadden aangekocht, klopten zij bij Securin aan voor verdere hulp, om zo makkelijker en sneller te kunnen doorgroeien. Hun doel is een stabiel en inflatiebestendig inkomen creëren, waarmee zij een pensioen kunnen opbouwen en iets achterlaten voor de volgende generatie.

Maar waarom vastgoed? “Van crypto snap ik niet veel en aandelen vind ik te onzeker”, zegt Paul. Natuurlijk is vastgoed ook “geen eitje” om in te stappen, maar wat het zo’n aantrekkelijke manier van beleggen maakt voor Paul, vergeleken met crypto of aandelen, is het verleden erachter: ”Als je het bekijkt vanaf de Tweede Wereldoorlog, is het eigenlijk alleen maar stijgend geweest.”

“Werken vinden wij hartstikke leuk en doen we niet met tegenzin,” voegt Trudi toe, “maar ik geloof wel dat als je oud mag worden, dat je op een bepaalde leeftijd mag stoppen”.
Investeren in vastgoed geeft haar de ruimte om te kunnen blijven doen wat zij leuk vindt, zonder de druk om altijd door te blijven werken in de toekomst. “Naast het doel om een potje op te bouwen, is het voor ons ook een leuk avontuur om samen te beleven.”
Nu de keuze gemaakt was om te gaan investeren, moesten ze ook een locatie vinden die geschikt is. “In Nederland zijn de prijzen zo gaan stijgen dat we dat als een no-go zagen.” Verder waren ze ook niet geïnteresseerd in landen waarvan ze de taal niet spreken. “Eigenlijk kozen we voor Brits vastgoed door het enthousiasme van anderen. Verder is investeren in de UK aantrekkelijk door de lage huizenprijzen, waardoor voor ons de barrière om te beginnen lager was dan in andere landen.”

Nu zij in zee zijn met Securin, kunnen zij gemakkelijk hun vastgoedportfolio uitbouwen, zodat ze in de toekomst hun dromen kunnen waarmaken. Paul merkt op: “Je professie ligt ergens anders. Dat je het erbij kunt doen met hulp, ervaren wij als erg fijn”. In de toekomst willen Paul en Trudi graag hun tijd besteden aan dingen die zij willen doen in plaats van dingen die ze moeten doen. Dat kan een lange vakantie zijn met de camper of gewoon een dag thuis, alles is mogelijk!

“Een mooie herinnering en een mooi vooruitzicht”

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Meest recente Blogs

Taxatie van vastgoed in Engeland of de UK bij een hypotheek

"Down valuation" van een vastgoedobject door de taxateur! Een veel voorkomend fenomeen in de UK! Hoe werken taxateurs? Hoewel hun opdracht is om vandaag de waarde van het pand te bepalen, nemen ze natuurlijk ook een element van hun mening over de toekomst op. Als ze...

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

14 en 15 maart was het zover, de property tour naar Wales. De tour beloofde 2 drukke dagen vol interessante en diverse vastgoedobjecten, variërend van nieuwbouwlocaties tot historische transformaties. Deze 2 dagen bestond de planning uit veel in de auto zitten,...

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

Onze kijk op vastgoed is heel simpel: als je horizon maar ver genoeg is kun je nooit verliezen in vastgoed. Prijzen stijgen en dalen – maar zelfs na een daling herstellen ze uiteindelijk altijd zolang je investeert in een land waar een tekort is aan woningen, de...

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
  • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
  • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
  • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
  • Hoe werkt het aankoopproces?
  • Hoe financier ik Brits vastgoed?
  • Hoe wordt het vastgoed belast?
  • Hoe staat de Britse economie ervoor?
  • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
  • Onze insiders tips!