Wat is het belangrijkste als je wilt starten met investeren in vastgoed in de UK (Engeland, Wales)?

door | dec 11, 2023

Home » Mindset in vastgoed » Wat is het belangrijkste als je wilt starten met investeren in vastgoed in de UK (Engeland, Wales)?

… Dat je je realiseert dat je naast de aantrekkelijke rendementen soms ook tegenslagen kan hebben.

Dit moet je kunnen dragen, zowel financieel als mentaal. Financieel betekent dat dat je alleen moet investeren met geld dat je kan missen en een buffer moet hebben voor tegenvallers.

Daarnaast is het verstandig om te investeren in meerdere projecten om zo je risico te spreiden. Als je in slechts één project investeert, raakt een tegenvaller je veel harder.

Mentaal betekent dat dat je voldoende geduld, doorzettingsvermogen en creatief vermogen moet hebben om projecten te doen slagen, met name met ingewikkeldere en grotere (nieuwbouw)projecten.

Om even een concreet voorbeeld te noemen: een taxatie die veel lager uitvalt door conservatieve rekenmethodes, waardoor er aanzienlijk minder financiering verstrekt wordt. Een woning die bedoeld was als flip (aankopen, opknappen, verkopen), maar door de veranderende markt omgezet wordt in een buy-to-let.

Bovendien kun je schaalbaar investeren en heb je meer armslag met meer vermogen. Kosten zoals administratie-, advies- en financieringskosten worden significant lager zodra het verdeeld kan worden over meer projecten. Grappig genoeg zullen er ook deuren makkelijker openen. Zo kunnen banken voor de financiering van één klein appartement enorm lastig doen, maar voor een appartementencomplex gaat het een stuk makkelijker.

Lees hier meer tips voor vastgoed investeerders. 

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Meest recente Blogs

Taxatie van vastgoed in Engeland of de UK bij een hypotheek

"Down valuation" van een vastgoedobject door de taxateur! Een veel voorkomend fenomeen in de UK! Hoe werken taxateurs? Hoewel hun opdracht is om vandaag de waarde van het pand te bepalen, nemen ze natuurlijk ook een element van hun mening over de toekomst op. Als ze...

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

14 en 15 maart was het zover, de property tour naar Wales. De tour beloofde 2 drukke dagen vol interessante en diverse vastgoedobjecten, variërend van nieuwbouwlocaties tot historische transformaties. Deze 2 dagen bestond de planning uit veel in de auto zitten,...

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

In 4 stappen naar een crisisbestendig vastgoedportfolio

Onze kijk op vastgoed is heel simpel: als je horizon maar ver genoeg is kun je nooit verliezen in vastgoed. Prijzen stijgen en dalen – maar zelfs na een daling herstellen ze uiteindelijk altijd zolang je investeert in een land waar een tekort is aan woningen, de...

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
  • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
  • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
  • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
  • Hoe werkt het aankoopproces?
  • Hoe financier ik Brits vastgoed?
  • Hoe wordt het vastgoed belast?
  • Hoe staat de Britse economie ervoor?
  • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
  • Onze insiders tips!