1. Home
  2. Kennisbank
  3. Limited Company
  4. Wat is een Limited Company?

Wat is een Limited Company?

Een Limited Company ook wel afgekort als LTD staat voor een “besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid”. Het is een bedrijfsstructuur die vaak wordt gebruikt in het Verenigd Koninkrijk en andere landen. Een LTD is een rechtspersoonlijkheid met beperkte aansprakelijkheid, wat betekent dat de eigenaren van het bedrijf (aandeelhouders) over het algemeen niet persoonlijk aansprakelijk zijn voor de schulden van de onderneming, dit betekent dat je persoonlijke bezittingen over het algemeen beschermd zijn tegen in geval van faillissement van het bedrijf. Een Limited company heeft een aparte juridische entiteit, los van de eigenaren, en is verplicht om de jaarrekeningen openbaar te maken en belasting te betalen over de winst. Het oprichten van een Limited company vereist de registratie bij instanties en het voldoen aan bepaalde wettelijke verplichtingen.

Redenen om een LTD op te richten:

  • Geloofwaardigheid en professionele uitstraling
  • Mogelijkheid tot aantrekken van kapitaal
  • Eén of meerdere personen die samen onder het bedrijf vallen
  • Je hebt een beschermde (handels)naam
  • Belastingvoordelen

Regels rondom boekhouding

de dag van aanmelding bij Companies House is gelijk aan de dag van oprichting van een bedrijf.  Het boekhoudkundige jaar begint zodra het bedrijf daadwerkelijk van start gaat, maar het kan ook slapend zijn na de oprichting. In dat geval kan een nieuwe startdatum worden doorgegeven. De jaarrekening van een bedrijf moet in principe elke 12 maanden worden opgesteld, met uitzonderingen mogelijk in bijzondere gevallen na aanvraag. In het eerste jaar wordt de lengte van het boekjaar aangepast naar het einde van de maand. Het is ook mogelijk dat de jaarrekening samen met andere entiteiten wordt opgesteld, met een verlengd boekjaar indien nodig.

Na het oprichten van een Limited Company is het handig om je binnen 3 maanden aan te melden bij HMRC om boetes te voorkomen. Na registratie bij Companies House ontvang je een brief via de post met je 10-cijferige Unique Taxpayer Reference (UTR) – bewaar dit nummer goed. Vergeet niet om je ook te registreren voor Corporation Tax. Het is ook mogelijk om een accountant (in het Verenigd Koninkrijk) te autoriseren om namens je bedrijf contact te onderhouden met HMRC en documenten aan te leveren. Het is belangrijk dat dit allemaal op tijd gebeurd om ervoor te zorgen dat je bedrijf voldoet aan alle wettelijke verplichtingen.

Na het afronden van het boekjaar is het van belang om binnen 9 maanden de belastingaangifte in te dienen en de jaarrekening naar Companies House te sturen. Daarnaast dient de Tax Return naar HMRC te worden gestuurd. Op jaarlijkse basis moet een confirmation statement worden ingediend bij Companies House via het CS01 Form. Daarnaast is het vereist om jaarlijks een Persons of Significant Control (PSC) report aan te leveren. Het PSC register bevat informatie over iedere persoon of bedrijf die direct of indirect 25% of meer bezit van de aandelen of het stemrecht van het bedrijf.

Het is belangrijk om te voldoen aan de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) wanneer er persoonsgegevens worden verwerkt. De informatie van de betrokkenen moet beschermd worden volgens de richtlijnen van de wetgeving om hun privacy te waarborgen. Daarnaast zijn vergunningen en kwaliteitskeurmerken essentieel voor huisbazen, zoals de verplichte registratie bij Rent Smart Wales en aansluiting bij de Property Ombudsman om de belangen van huurders en verhuurders te beschermen.

Als limited company heb je voordelen bij het betalen van belasting. Er geldt dan een Corporation Tax, als buitenlands bedrijf met een vestiging in de UK heb je een voordeel tegenover een Limited Company die uit de UK komt. Want als bedrijf buiten de UK betaal je alleen belasting over winsten uit de UK, en als bedrijf uit de UK betaal je belasting over alle winsten. Bij Corporation Tax betaal je 19% en is flat rate, dus niet afhankelijk van de hoogte van de winst. De belastbare winst van het bedrijf omvat verschillende inkomstenbronnen, waaronder de opbrengsten uit bedrijfsactiviteiten, ook wel bekend als trading profits. Dit zijn de inkomsten die voortkomen uit de kernactiviteiten van het bedrijf. Daarnaast worden ook inkomsten uit investeringen meegenomen in de belastbare winst. Klik hier als je meer wilt weten over belastingen in de UK.

De boekhouding gaat vooral over de jaarcijfers, belastingaangiften, postadres en de post scannen en doorsturen. Het is mogelijk om de boekhouding uit te besteden aan een accountant, wij besteden de boekhouding uit aan Providence Financial Solutions. 

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts