1. Home
  2. Kennisbank
  3. Limited Company
  4. Benodigdheden van een Limited Company

Benodigdheden van een Limited Company

Bedrijfscodes

Het Standard Industry Classification (SIC) Code-systeem wordt gebruikt om bedrijven te classificeren naar industrie op basis van hun primaire activiteiten. Elk bedrijf kan één of meerdere SIC-codes hebben (maximaal 4), afhankelijk van welke sectoren waarin het actief is. Deze codes helpen bij het standaardiseren van bedrijfsclassificaties voor registraties, statistische analyse en marktonderzoeken. Door SIC-codes te gebruiken, kunnen overheden, onderzoekers en bedrijven beter inzicht krijgen in de opbouw van de economie en de verschillende industriële sectoren.

  • Property Trading company: 68100 – Kopen en verkopen van eigen vastgoed.
  • Property investment company: 68209 – Overige verhuur en operaties van eigen of verhuurd vastgoed.

Benodigdheden voor een Limited Company

  • Beoogde bedrijfsnaam

Inschrijven bij Companies House hier kan je research doen naar een goede door jou gekozen bedrijfsnaam die nog niet in gebruik is.

  • Geregistreerd adres (Registered office address)

Dit registreerde adres is het hoofdkwartier van het bedrijf, dit is nodig voor officiële overheidscorrespondentie. In het geval van een inspectiebezoek moeten de boekhoudkundige registers van een Limited Company gereed zijn om te kunnen laten zien, tenzij een alternatief adres voor de opslag van deze registers is opgegeven. Deze registers moeten worden bewaard op het fysieke adres van de vestigingsplaats van het bedrijf in de jurisdictie waar de Limited Company is opgericht, zoals Engeland en Wales, Schotland of Noord-Ierland. Het adres van opslag van de boekhouding mag niet worden gewijzigd en moet fysiek worden bewaard.

  • Service adres (Service address)

Voor officiële overheidscorrespondentie met individuele directeurs dienen alle relevante contactpersonen een adres op te geven, met één adres per persoon. Deze adressen moeten fysieke locaties zijn en kunnen zowel in het Verenigd Koninkrijk als in het buitenland (overseas) gevestigd zijn. Het geregistreerde adres en het service adres kunnen hetzelfde zijn voor directeuren van Britse bedrijven, maar niet voor buitenlandse investeerders, tenzij zij in het Verenigd Koninkrijk gevestigd zijn.

  • Eén of meer directeurs (directors)

De directeuren die voldoen aan specifieke criteria beheren het bedrijf. Om directeur te kunnen worden, moet een persoon 16 jaar of ouder zijn, mag die persoon niet failliet zijn (undischarged bankrupt), mag die niet gediskwalificeerd zijn als director, en mag die persoon niet de auditor van het bedrijf zijn. Het aantal directeuren dat nodig is om beslissingen te nemen en tekenbevoegdheid te hebben kan variëren en is afhankelijk van de regels en voorschriften van het bedrijf.

  • Aandeelhouders

De eigenaren van het bedrijf zijn de aandeelhouders, dit zijn niet per se dezelfde personen als de directeuren van het bedrijf. Elke aandeelhouder bezit een bepaald aantal aandelen in het bedrijf, wat hen proportionele zeggenschap geeft over het bedrijf. Aandeelhouders die meer dan 25% van de aandelen bezitten, worden beschouwd als “Persons of Significant Control” (Personen met aanzienlijke zeggenschap). De waarde van de aandelen wordt meestal bij de oprichting van het bedrijf bepaald, maar kan later worden aangepast, bijvoorbeeld door uitgifte of inkoop van aandelen of bij een bedrijfswaardering. Het is belangrijk dat de aandeelhoudersstructuur en -belangen goed worden geregistreerd en bijgehouden om transparantie en naleving van regelgeving te waarborgen binnen het bedrijf.

Sinds 2008 is het hebben van een company secretary niet langer verplicht voor bedrijven, maar het kan nog steeds nuttig zijn om de verantwoordelijkheden die voorheen door deze functie werden vervuld te handhaven. De company secretary was voorheen verantwoordelijk voor zaken zoals adequate vers

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Gerelateerde Artikelen

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts