1. Home
  2. Kennisbank
  3. Belasting
  4. Gemeentebelasting (Council Tax)

Gemeentebelasting (Council Tax)

Gemeentebelasting wordt gebruikt voor verschillende services, zoals afvalverwerking en andere diensten die door de gemeente worden geleverd. De berekening van deze belasting is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de grootte en indeling van het huis, het gebied waarin het zich bevindt, en de marktwaarde van het pand in 1991. Deze waarde wordt gebruikt als referentiepunt voor de vaststelling van de gemeentelijke belastingen.

Als je meer wilt weten over de gemeentebelastingen, kan je terecht op de website van gov.uk. Op deze website kan je meer details vinden over de processen en criteria die worden gebruikt bij de bepaling van de marktwaarde van eigendommen, en wat van invloed kan zijn op de hoogte van de gemeentebelasting die wordt geheven. De hoogte van de council tax is hier terug te vinden.

In verhuurde huizen en appartementen betaalt de huurder de gemeentebelasting zelf. Indien tijdelijk onverhuurd ben jij als huiseigenaar verantwoordelijk voor het betalen van deze belasting. Afhankelijk van de regio en de reden van leegstand kan er mogelijk korting op de council tax aangevraagd worden, bijvoorbeeld bij renovatie van het pand.

Als je renovaties of structurele aanpassingen aan de woning hebt uitgevoerd en je wilt de gemeente informeren over mogelijke kortingen of vrijstellingen van gemeentebelasting, is het belangrijk om het eigenaarschap van de woning te bevestigen, samen met details over de verbouwingen en eventuele onbewoonbaarheid van het pand. Ook als de woning tijdelijk onbewoonbaar is door de verbouwingen, kan dit mogelijk leiden tot een vrijstelling van bepaalde belastingen.

Het is raadzaam om bewijsmateriaal aan te leveren, zoals foto’s van de verbouwingen en mogelijke onbewoonbaarheid van de woning, om de zaak te ondersteunen.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Heb je tips of suggesties voor onze kennisbank?

Stuur dan een e-mail naar kennisbank@securinvest.nl met je tip en het bijbehorende artikel. Alvast bedankt!