Investeren in vastgoed in Engeland, Groot-Brittannië, het Verenigd Koninkrijk, de UK, wat is het verschil?

door | aug 29, 2023

Home » Brits vastgoed: Algemeen » Investeren in vastgoed in Engeland, Groot-Brittannië, het Verenigd Koninkrijk, de UK, wat is het verschil?

Probeer het je kinderen maar eens uit te leggen! “Investeren we nou in vastgoed in Engeland, Groot-Brittannië, het Verenigd Koninkrijk of de UK?”

Stel je voor dat we praten over investeren in vastgoed in Engeland, en je probeert dit aan je kinderen uit te leggen. Het lijkt er misschien op dat we het alleen over Engeland hebben, maar eigenlijk hebben we het over een groter geheel, namelijk het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk, vaak afgekort als VK of UK, bestaat uit verschillende landen met hun eigen culturen en wetgeving. Deze landen zijn Schotland🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿, Engeland🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿, Wales🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 en Noord-Ierland🇯🇪. Ja, het lijkt alsof we het over één land hebben, maar in werkelijkheid zijn het er vier!

 

Ook de meeste volwassenen hebben het over Engeland als ze de UK, het VK of Groot-Brittannië bedoelen. Maar dat klopt natuurlijk niet!

Het zijn individuele landen met elk een eigen wetgeving, eigen cultuur en in het geval van Wales een eigen taal.

Dat culturele verschil werd duidelijk tijdens ons bezoek aan Wales tijdens het EK voetbal in 2018. De Welshman waren zeker niet voor Engeland, maar voor Panama! En tijdens het WK voetbal 2022 in Qatar streden Engeland 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 en Wales 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 tegen elkaar. Een wedstrijd die al voor aanvang veel emoties opriep. Engeland won glansrijk met 3-0 tot groot verdriet van Wales.

 

Wat is dan het verschil tussen het Verenigd Koninkrijk en Groot-Brittannië?

Wanneer we spreken over Groot-Brittannië, hebben we het eigenlijk over het eiland dat Engeland, Schotland en Wales omvat. Dat is nog niet het hele plaatje! Het Verenigd Koninkrijk, afgekort als VK of UK, omvat niet alleen deze drie landen, maar ook Noord-Ierland.

Dus als we het over Groot-Brittannië hebben, dan hebben we het specifiek over dat eiland, terwijl het Verenigd Koninkrijk een bredere term is die het geheel van Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland omvat. Het is begrijpelijk dat dit verwarrend kan zijn, vooral omdat mensen vaak in de volksmond Engeland gebruiken om te verwijzen naar het hele Verenigd Koninkrijk.

Dit subtiele verschil wordt soms over het hoofd gezien, maar het is belangrijk om te onthouden dat het Verenigd Koninkrijk niet alleen uit Engeland, Schotland en Wales bestaat, maar ook uit het prachtige Noord-Ierland. Het kan een puzzel lijken, maar hopelijk helpt deze uitleg om de stukjes op hun plaats te laten vallen en het verschil tussen het Verenigd Koninkrijk en Groot-Brittannië duidelijker te maken!

Een van mijn favoriete grappige filmpjes die laat zien hoe verwarrend het is, is gemaakt door Foil Arms en Hog. Als je het nog niet hebt gezien, is het echt de moeite waard om hem te bekijken! Hier is de link: Foil Arms en Hog

Gratis e-book: Succesvol investeren in Brits vastgoed

Meest recente Blogs

Taxatie van vastgoed in Engeland of de UK bij een hypotheek

"Down valuation" van een vastgoedobject door de taxateur! Een veel voorkomend fenomeen in de UK! Hoe werken taxateurs? Hoewel hun opdracht is om vandaag de waarde van het pand te bepalen, nemen ze natuurlijk ook een element van hun mening over de toekomst op. Als ze...

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

Property Tour Wales Maart 2024: De Ervaring van Bart

14 en 15 maart was het zover, de property tour naar Wales. De tour beloofde 2 drukke dagen vol interessante en diverse vastgoedobjecten, variërend van nieuwbouwlocaties tot historische transformaties. Deze 2 dagen bestond de planning uit veel in de auto zitten,...

Download ons e-book en krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Wat maakt vastgoed in Engeland of Wales zo aantrekkelijk?
  • Moet ik naar de UK toe als ik wil investeren in vastgoed daar?
  • Wat is belangrijk als ik wil starten in de UK?
  • Welk type vastgoed is interessant voor mij?
  • Hoe werkt het aankoopproces?
  • Hoe financier ik Brits vastgoed?
  • Hoe wordt het vastgoed belast?
  • Hoe staat de Britse economie ervoor?
  • Wat zijn de 10 meest gemaakte fouten?
  • Onze insiders tips!