< Alle onderwerpen

Locaties

Locatie (subcategorie)

Het klinkt heel cliché, maar niets is zo belangrijk als een goede locatie kiezen. Aan de woning zelf kan je alles veranderen, maar de locatie blijft hetzelfde. Wij kijken daarom altijd naar de bereikbaarheid en faciliteiten in de buurt. Regio’s die interessant zijn, zijn de regio’s met hoge voorspelde groei en een sterke huurmarkt. Een aantal voorbeelden zijn South Wales, Noord-West Engeland en the Midlands.

De gemiddelde huizenprijzen in Engeland vertonen een grote diversiteit. Volgens recente gegevens ligt de gemiddelde prijs van een huis in Engeland rond de £250.000 tot £300.000. Dit gemiddelde varieert echter aanzienlijk afhankelijk van de regio en de soort woning. In de goedkoopste regio’s heb je al woningen vanaf £40.000-50.000. Aanzienlijk lagere prijzen dan in Nederland dus.

 

Duurste en Goedkoopste Regio’s

 1. Duurste Regio’s:
 • Londen staat bekend om zijn hoge vastgoedprijzen, met gemiddelden die aanzienlijk hoger liggen dan de rest van Engeland.
 • Het Zuidoosten van Engeland, inclusief gebieden zoals Surrey en Oxfordshire, volgen Londen met hogere gemiddelden.
 1. Goedkoopste Regio’s:
 • Het Noorden van Engeland, met name steden als Liverpool, Hull en Blackpool, bieden enkele van de meest betaalbare woningen.
 • De regio’s in het Noordoosten, zoals de regio rondom Middlesbrough en Newcastle, staan ook bekend om hun relatief lage huizenprijzen.
 • Sommige gebieden in Wales hebben eveneens gemiddeld lage huizenprijzen.

De toekomstige waardestijging van huizen in Engeland laat een gemengd beeld zien, beïnvloed door factoren zoals Brexit, economische omstandigheden en COVID-19. Op lange termijn wordt verwacht dat huizenprijzen zullen blijven stijgen door bevolkingsgroei en een tekort aan woningen. Stedelijke gebieden, met name rond Londen, zullen waarschijnlijk hogere waardestijgingen zien door aanhoudende vraag. Nieuwe infrastructuurprojecten, zoals HS2, kunnen ook invloed hebben op vastgoedwaarden. Met regionale prijsvariaties en economische veranderingen is grondig onderzoek essentieel voor vastgoedinvesteringen in Engeland, dat aantrekkelijk blijft voor stabiliteit en langetermijngroei.

 South Wales

Het economische landschap van South Wales heeft door de jaren heen aanzienlijke veranderingen ondergaan, met diverse industrieën die opkwamen en vervolgens weer afnamen. In de periode tussen 1850 en 1920 floreerde de mijnbouwsector in Wales, wat resulteerde in een bloeiende economie. Echter, in 1920 werd Wales hard getroffen door een economische crisis die resulteerde in een alarmerende werkloosheid van meer dan 50%.

Om het hoofd te bieden aan deze crisis, werd in 1947 een poging tot modernisatie ondernomen door middel van investeringen in de staal- en tinindustrie. Deze inspanningen hielpen Wales weer op weg naar economisch herstel. In de jaren 1980 bloeide de dienstensector op in Wales, met prominente spelers zoals de Royal Mint en Companies House die zorgden voor zo’n 60% van de werkgelegenheid in het gebied.

Echter, deze bloeiperiode werd gevolgd door een recessie in de jaren 1980, waarbij het werkloosheidspercentage steeg tot 62%. Desondanks wist Wales zich te herstellen en tegenwoordig is de economie diverser dan ooit. De dienstensector blijft een belangrijke speler, samen met de productie van metaal, olie en auto-onderdelen.

Bovendien heeft Wales geprofiteerd van de groeiende toeristische sector, met zowel buitenlandse bezoekers als Britse toeristen die de prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden van Wales verkennen. Daarnaast spelen de landbouw, bosbouw en visserij nog steeds een belangrijke rol in de economie van Wales, waarbij deze sectoren blijven bijdragen aan de welvaart en werkgelegenheid van de regio.

Deze evolutie van de economie van Wales weerspiegelt de veerkracht en het aanpassingsvermogen van de regio, waarbij nieuwe industrieën opbloeien terwijl andere sectoren blijven gedijen. De diversiteit van de economie van Wales toont aan dat de regio een rijke geschiedenis heeft van economische groei en ontwikkeling, die naar de toekomst toe blijft evolueren.

Cardiff

 • Bevolking: 481.000
 • Gemiddelde woningprijs: £268.000
 • Prijsstijging huizen sinds 2018: 15%

Cardiff groeit hard. Er is £1.2 miljard geïnvesteerd in de Cardiff Capital Region, de huisprijzen groeien jaarlijks met 6,1%, een verwachte bevolkingsgroei van 25% voor 2034 en in 2030 worden en 27.600 nieuwe banen verwacht.

The Valleys

 • Bevolking: 1.338.000
 • Gemiddelde woningprijs: £223.400
 • Prijsstijging huizen sinds 2018: 12%

Een alternatieve locatie is The Valleys. The Valleys bij Cardiff zijn populair vanwege de natuurlijke landschappen, betaalbare huizen en landelijke charme, en toch dichtbij een grote stad. Vanaf bijvoorbeeld het plaatsje Tonypandy duurt een treinreis naar Cardiff 45 minuten. In Tonypandy is de gemiddelde woningprijs £118.000, dit is al een groot verschil met Cardiff en toch goed bereikbaar.

The Valleys zijn dus aantrekkelijk voor zogenaamde “forensen” dit zijn de mensen die dagelijks reizen tussen de woonplaats en werkplek van die persoon.

De onderstaande afbeelding laat zien vanaf waar de meeste dagelijkse reizigers naar Cardiff komen en hoeveel dat er zijn.

Newport

 • Bevolking: 153.000
 • Gemiddelde woningprijs: £214.000
 • Prijsstijging huizen sinds 2018: 15%

Swansea

 • Bevolking: 246.500
 • Gemiddelde woningprijs: £178.600
 • Prijsstijging huizen sinds 2018: 15%

North west England

  Vastgoed in North West England biedt een gevarieerd landschap van mogelijkheden en investeringen. Met steden als Manchester, Liverpool en die een mooie vastgoedmarkt hebben, is het gebied een hotspot voor zowel residentiële als commerciële ontwikkelingen. De mix van historische charme, moderne voorzieningen en sterke connectiviteit maakt het North West een aantrekkelijke bestemming voor investeerders en bewoners.

  Blackpool

  • Bevolking: 140.000
  • Gemiddelde woningprijs: £137.000
  • Prijsstijging huizen sinds 2018: 8%

  Waarom raakte Blackpool in verval?

  Het verval van Blackpool was het gevolg van verschillende factoren, waaronder de opkomst van goedkopere buitenlandse vakantiebestemmingen, veranderende vakantievoorkeuren, economische achteruitgang in de regio als gevolg van sluiting van traditionele industrieën, en veranderingen in de vrijetijdsbesteding van mensen, zoals de invloed van technologie. Ondanks deze uitdagingen werken de lokale overheid en belanghebbenden aan het herstel van Blackpool als toeristische bestemming en economisch centrum.

  Een investering van 1 miljard pond in Blackpool belooft de stad nieuw leven in te blazen en meer toeristen en banen aan te trekken. Het omvormen van het voormalige treinstation tot een themapark en de tramnetwerkuitbreiding kunnen de toeristische aantrekkingskracht vergroten en de werkgelegenheid stimuleren. Potentiële vastgoedinvesteerders zouden de voortgang van de plannen Blackpool kunnen volgen en dit zou een mooie kans kunnen zijn om te investeren in vastgoed in Blackpool.

  Manchester

  Manchester staat bekend om haar rijke geschiedenis, iconische voetbalclubs, gotische kathedraal en tegelijk ook moderne wolkenkrabbers. De stad heeft een mix van historische en moderne architectuur, variërend van iconische industriële gebouwen tot eigentijdse woningen. Het is een populaire bestemming voor vastgoedinvesteringen in het Verenigd Koninkrijk, met diverse kansen voor zowel residentieel als commercieel vastgoed dankzij een goede economie en culturele diversiteit van de stad.

  • Bevolking: 553.000
  • Gemiddelde woningprijs: £247.200
  • Prijsstijging huizen sinds 2019: 11%

  Liverpool

  Liverpool bekend om zijn rijke geschiedenis, diverse culturele scène heeft net zoals Manchester een mix van historische panden en moderne architectuur. Liverpool bied mooie kansen als het aankomt op het investeren in vastgoed.

  • Bevolking: 553.000
  • Gemiddelde woningprijs: £202.400
  • Prijsstijging huizen sinds 2019: 17%

   

  West Midlands

  Net zoals de eerdere steden heeft ook Birmingham een goede vastgoedmarkt met een combinatie tussen historische en moderne panden. Met een groeiende economie, cultureel erfgoed en goede verbindingen, blijft Birmingham een aantrekkelijke bestemming voor vastgoedinvesteringen in het Verenigd Koninkrijk.

  Birmingham

  • Bevolking: 1.338.000
  • Gemiddelde woningprijs: £223.400
  • Prijsstijging huizen sinds 2018: 12%

  In Birmingham, bevindt zich een van de grootste infrastructuurprojecten van Europa t.w.v. £56  miljard. Dit ambitieuze project omvat de ontwikkeling van een moderne transportsysteem, verbeterde snelwegen en spoorwegen, evenals duurzame energie-initiatieven. Birmingham fungeert als een knooppunt voor handel, transport en innovatie, en deze grootschalige infrastructuur investeringen zullen de stad verder versterken als een economisch centrum van Europa.

  Is de informatie in dit artikel nuttig?
  0 van de 5 sterren
  5 Sterren 0%
  4 Sterren 0%
  3 Sterren 0%
  2 Sterren 0%
  1 Sterren 0%
  5
  Deel uw feedback
  Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?
  Inhoudsopgave