< Alle onderwerpen

Appraise

Valuate

De volgende stap in het proces om de woning te verkopen of te verhuren is het selecteren van makelaars die de woning op de markt zullen brengen. Wij stellen drie makelaars voor die passen bij de verkoopstrategie en doelstellingen. Deze makelaars zullen vervolgens zorgen voor de organisatie van bezichtigingen om potentiële kopers of huurders de gelegenheid te geven de woning te bekijken en zich een goed beeld te vormen.

Na de bezichtigingen beginnen de onderhandelingen over de verkoopprijs. De makelaars zullen namens de verkoper optreden en proberen een zo gunstig mogelijke prijs te realiseren.

Als er een overeenstemming is gesloten over de verkoopprijs en andere voorwaarden, zal de sleuteloverdracht plaatsvinden. Dit is het moment waarop de woning officieel overgaat naar de nieuwe eigenaar en alle formaliteiten worden afgerond. Wij en de makelaars zullen ervoor zorgen dat dit proces soepel verloopt en alle partijen tevreden zijn met de transactie. Zo wordt de verkoop van de woning tot een succesvol einde worden gebracht.

Select agent

Wie doet dit?

Hoe selecteer je de juiste real estate / letting agent? Om de juiste agent te selecteren zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen.

Een van de eerste vragen die u aan een makelaar zou kunnen stellen is welke vergelijkbare woningen zij recentelijk hebben aangeboden. Het is goed om te weten of de makelaar ervaring heeft met soortgelijke panden en of zij een goed netwerk hebben om potentiële kopers of huurders te bereiken.

Is de kwaliteit van de marketingmaterialen, inclusief foto’s en de website van de makelaar goed? Een professionele en aantrekkelijke presentatie van uw woning kan het verschil maken bij het aantrekken van geïnteresseerde partijen. Vraag dus gerust naar voorbeelden van eerdere marketingcampagnes om te zien hoe zij uw woning zullen presenteren.

Wat is de track record van de makelaar is op het gebied van succesvolle transacties? Welke agent heeft succesvol veel woningen verkocht. Je kan vragen naar referenties en ervaringen van eerdere cliënten om een goed beeld te krijgen van de prestaties van de makelaar.

Let ook op of de makelaar een expert is in het specifieke gebied waar uw woning staat of dat zij een groot werkgebied bestrijken. Een makelaar die goed bekend is in uw buurt kan waardevolle inzichten en connecties hebben die kunnen helpen bij de verkoop of verhuur van uw woning.

Daarnaast is het goed om te weten waar de focus van de makelaar ligt, of zij zich voornamelijk richten op verkoop of verhuur, en of zij ervaring hebben met uw specifieke type transactie.

Probeer een indruk te krijgen van hoe ze omgaan met hun klanten. Hoe wordt je telefonisch of fysiek te woord gestaan? Reageren ze snel op je e-mails?

Als je opzoek bent naar een verhuurmakelaar, let er dan op of deze aangesloten is bij de Property Ombudsman en of deze persoon een Rent Smart Wales licentie heeft.

Is de informatie in dit artikel nuttig?
0 van de 5 sterren
5 Sterren 0%
4 Sterren 0%
3 Sterren 0%
2 Sterren 0%
1 Sterren 0%
5
Deel uw feedback
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?
Inhoudsopgave