Solicitor

Bij het aan- en verkoopproces speelt de solicitor een erg belangrijke rol, die bijdraagt aan het soepel verlopen van de eigendomsoverdracht. Het is erg belangrijk dat er voor deze taken een professionele en betrouwbare expert wordt geselecteerd. Onze standaard socilitor is Selina Shearer van de firma Mulcah Smith uit Newcastle. Zij is snel, goed bereikbaar zelf buiten kantoortijden en haalt resultaten. Het laatste is niet vanzelfsprekend bij elke socilitor. De kosten van een socilitor zijn vaak tussen de £750-1000 per transactie. Soms stuurt ze van tevoren een brief met daarin een overzicht van de kosten en het verzoek om deze ondertekend terug te sturen.

Wat doet een solicitor?

Een socilitor heeft meerdere belangrijke taken:

Een solicitor vervult een cruciale rol in het Britse aankoopproces van onroerend goed door diverse taken op zich te nemen. Als juridisch expert voert de solicitor grondig onderzoek uit naar het onroerend goed, waarbij eigendomsrechten, erfdienstbaarheden en vergunningen worden gecontroleerd om juridische obstakels te identificeren. Ze stellen ook belangrijke documenten op, zoals het voorlopige koopcontract, en onderhandelen namens de koper over transactievoorwaarden. De solicitor beheert financiële aspecten, controleert bestaande leningen en zorgt voor een juiste afhandeling van belastingen en heffingen. Ze hebben een belangrijke rol bij de eigendomsoverdracht door de nieuwe eigendomsgegevens te registreren en communiceren met hypotheekverstrekkers indien van toepassing. Gedurende het proces bieden ze voortdurend juridisch advies en begeleiding, waarbij ze de belangen van de koper behartigen. De inzet van een bekwame en ervaren solicitor is essentieel om ervoor te zorgen dat het aankoopproces soepel verloopt en voldoet aan alle juridische vereisten in het Verenigd Koninkrijk.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts