1. Home
  2. Kennisbank
  3. De Onderzoeken

De Onderzoeken

Onderzoek van de searches
Wanneer er een koper is voor de woning, begint het proces van searches. Deze onderzoeken worden ingezet door de notaris, en in deze onderzoeken wordt er gekeken naar omgevingsrisico’s. Dit zijn onderzoeken naar bijvoorbeeld overstromingen, mijngangen, lokale planningstoestemmingen etc. Dit proces geeft de koper inzicht in de risico’s van het kopen van de woning, en vroegtijdig te identificeren wanneer deze risico’s aanwezig zijn. Het resultaat van de searches komt ongeveer na twee maanden.

Bouwkundige keuring (house survey)
Een house survey is een grondige bouwkundige inspectie die wordt uitgevoerd door een onafhankelijke inspecteur. Waar het onderzoek van searches meer inzicht geeft in de lokale risico’s, geeft de house survey vooral inzicht in de staat van de woning en welke bouwkundige risico’s of gebreken er zijn.

Bewijs van uitgevoerde verbouwing
Deze documentatie bewijst dat er bouw- of renovatiewerkzaamheden werkelijk zijn verricht. Dit bewijs kan nodig zijn bij het verkopen en oplevering van de woning. Enkele voorbeelden van bewijsvormen zijn: bouwvergunningen, inspectiecertificaten, architectentekeningen en plannen, foto’s voor en na de verbouwing, facturen & kwitanties en garanties & certificaten. Het niet op orde hebben van deze bewijsstukken kan problemen opleveren bij de verkoop.

Was dit artikel nuttig?

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Gerelateerde Artikelen

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts