1. Home
  2. Kennisbank
  3. Overig
  4. 8 Belangrijke Leerpunten in Vastgoed

8 Belangrijke Leerpunten in Vastgoed

Investeren in vastgoed brengt zoveel meer dan alleen elke maand passief inkomen op mijn bankrekening.

1. Financiële vrijheid zorgt voor onafhankelijkheid

Het gaat erom dat je kán stoppen met werken als je dat zou willen. Dat we voor langere tijd naar het buitenland kunnen om daar ons steentje bij te dragen, zoals nu op Aruba, zonder te hoeven sparen.

2. Financieel vrij zijn is een arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioenvoorziening

Met elke maand passief inkomen vanuit het vastgoed heb ik een aantal risico’s afgedekt. Arbeidsongeschikt? Niet het einde van de wereld, want het passief inkomen blijft maandelijks binnenkomen. Als ondernemer geen pensioen vanuit een werkgever? Ik zorg voor mijn eigen pensioen.

3. Financiële vrijheid betekent dat ik vaak goedkoper uit ben

Je kan makkelijker ‘in bulk’ inkopen of profiteren van aanbiedingen. Of het nou 25kg havermout is voor het ontbijt van onze 4 kids, de tweede voor de halve prijs of meerdere appartementen tegelijk. Op grotere aantallen krijg je korting. Ook hoef je niet op krediet te kopen, waardoor je goedkoper uit bent. Ze zeggen niet voor niets ‘the poor pay more’.

4. Financieel vrij zijn betekent dat ik meer kan weggeven aan anderen

Als je meer hebt, kan je ook meer weggeven. Aan goede doelen die je een warm hart toedraagt, maar ook gewoon aan de mensen om je heen die het nodig hebben.

5. De weg naar financiële vrijheid zorgt voor persoonlijke ontwikkeling

Ondernemen of werken doen we dus niet enkel meer voor geld, maar ook voor onze ontwikkeling en voldoening. Daarnaast is het pad naar financiële vrijheid een pad waarin je jezelf vele malen tegenkomt!

6. Bezig zijn met financiële vrijheid betekent dat je je kinderen het goede voorbeeld geeft

Ze leren om te gaan met geld, te denken in mogelijkheden en kansen en leren over investeren.

7. Financiële vrijheid zorgt voor zingeving

Ik hoefde niet in mijn gouden kooi van mijn goedbetaalde baan te blijven, maar kon doen waar mijn hart echt sneller van ging kloppen. Er is namelijk meer in het leven dan werk en het enige dat echt onbetaalbaar is en steeds minder wordt, is mijn tijd.

8. Financieel vrij worden is realiseerbaar.

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar wel voor meer mensen dan je denkt. Zoals Nietsche schreef: “He who has a why to live for can bear almost any how.” Het belangrijkste dat je moet weten is dat het geen ‘get rich quick’ methode of sprint is, eerder een marathon. Geld vrij maken om te kunnen investeren is offers doen. Realiseer je dat je met een goedkope levensstandaard, sneller financieel vrij bent.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts